Ompelu ja vaatteiden sisustus

Miten ommella naisten T-paita: kuvioita ja mestarikursseja

Miten ommella naisten T-paita: kuvioita ja mestarikursseja

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Rakenna mallin perusta
 2. mallintaminen
 3. Mitä kangasta ne ompelevat?
 4. Miten leikata?
 5. Miten ommella omat kädet: mestariluokka aloittelijoille

Tällä hetkellä T-paitojen valinta on hyvin laaja ja monipuolinen, mutta jokainen haluaa luoda jotain alkuperäistä ja erityistä. Ompele t-paita omin käsin halvalla ja erittäin helppoa. Tämä oppitunti auttaa sinua nauttimaan ajastasi, koska tuotteen malli on helppo rakentaa, ei vaadi suurta määrää kangasta, ja koko prosessi ei kestä yli kaksi tuntia.

Tällaisen tuotteen luomiseksi sinulla on oltava yleisiä taitoja ompeluun, tarkkaavaisuuteen ja haluun luoda epätavallinen tekijän asia. Tällaisen unelman toteutuksessa autetaan T-paitojen rakentamisessa tarvittavia tietoja.

Rakenna mallin perusta

Jotta voisit rakentaa minkä tahansa T-paidan mallin, sinun on tehtävä piirustus perusasioista paperilla. On huomattava, että tämä piirustus on yksinkertainen, koska sinun ei tarvitse piirtää rintakehää ja vyötärötaulua, mikä helpottaa huomattavasti tehtävää.

Ensin sinun täytyy tehdä mittauksia tiukassa järjestyksessä: kaula, rintakehä, vyötärö, selän leveys. Ne on jaettu kahteen osaan, koska piirustus on rakennettu puoliksi.

Seuraavaksi rakennamme oikean kulman. Tästä kulmasta alaspäin merkitsemme tuotteen pituuden, oikealle 1⁄2 rinnan ympärysmitan. Piirrä rintakehän korkeus pitämällä tasainen viiva. Tätä pidetään kädenreiän syvyydessä.

Mittaa tuloksena olevalla linjalla 1 back2 selän leveys ja merkitse kohta. Odotamme nyt käsivarren. Jaamme rinnan ympärysmitan 2: lla ja lisätään 3-4 cm: ää. Piirustuksessa on nyt takana, kädentietä ja tuotteen edessä.

Avausvyöhyke on jaettu viivaan ja alaspäin. Se merkitsee tuotteen etu- ja takapuolen leikkausta. Lisäksi, kun mitataan vyötärön selän pituus, aseta tämä toimenpide alaspäin, vedä vaakasuora viiva - tämä on vyötärölinja. Vyötäröstä alaspäin asetamme 18-20 cm, merkitse lantion viiva.

Nyt sinun täytyy rakentaa viivan kaula. Laske mittaus, jaa kaulan ympärysmitta 3: lla ja lisää 0,5 cm: n pituus.Tämä toimenpide on varattu oikean kulman yläreunaan, jota kutsutaan selkänojan kaulan leveydeksi. Pistimme pisteen, tästä lähtien piirrämme 2,5 cm korkean viivan ja valmistamme kaulan viivan. Kahdesta korkeimmista pisteistä pidetyistä kohtisuorista kohtisimme 2,5 cm ja asetimme serifin.

Nyt sinun täytyy rakentaa kädenreikä.

Leikkauksen yläpisteestä pisteeseen 2.5 siirtymällä siirrämme mittauspään leveys +1,5 cm, piirtää viiva. Piirustuksessa vedetään oikeassa kulmassa ennen ylöspäin suuntautuvaa siirtämistä 2,5 cm vaakasuoraa viivaa, tällä linjalla siirrämme selän kaulan leveyden. Etukappaleen syvyyden laskemiseksi sinun on lisättävä 1 cm selän kaulan leveydelle, etureunan yläpisteestä piirtämällä olkapään leveys + 1,5 cm.

Seuraavaksi rakenna holkki.

Piirrä oikea kulma, aseta hihan pituus, vedä holkin leveys oikealle, se lasketaan kaavalla: jaa rinnan ympärysmitta 3: lla ja lisää 6 cm, aseta aika. Alas panemme 3–4 syvyyttä kädentietä - tämä on kaulan korkeus. Piirustuksessa holkin leveys on jaettu puoleen, merkillä. Tästä kohdasta, oikealle ja vasemmalle vetää viivoja hihan syvyyteen, piirtää linja okat. Tuloksena oleva piirros on t-paita.

Alla olevassa kuvassa on elävä esimerkki lyhyen aikavälin rakennuksen rakentamisesta erityisellä tietokoneohjelmalla.

mallintaminen

Tämä on ennen kaikkea vaatteiden mallien kehittäminen, jossa on tärkeää ottaa huomioon sekä henkilön makuominaisuudet että henkilön hahmon ominaisuudet. Toisin sanoen se on selkeä perusta tuotteen valmistamiselle. Mallinnus koostuu neljästä vaiheesta: ajatuksen analysointi, tuotteen perustan valinta, muutosten tulo tuloksena olevalle pohjalle ja vaatteen ompelu.

Täydellinen käsitys tarpeesta purkaa joitakin T-paitojen malleja.

Off-shoulder T-paita

T-paidan kuvion pohja on leikattu etu- ja takaosaan. Me asetamme nämä tiedot jäljityspaperille. Saadaksesi tasaisen olkapään, sinun täytyy lisätä olkapään sauman pituutta. Laitamme merkin ja yhdistämme sileän rivin kädenreiän kanssa.

Yksiosaiset hihat

Erikoisominaisuus on hihojen leikkaaminen yhdessä etu- ja takapuolella. Nämä hihat ovat monipuolisia muodoltaan, koostaan, kädenreiän syvyydestä. Taaksepäin ja takana olevan olkapään yläpisteestä piirrämme pituuden osoittavan viivan. Käsivarren syvyydessä piirrämme rinnakkaisen linjan. Hihojen pituuden viimeisestä pisteestä kohtisuorassa. Liitä pisteet tasaisesti vyötärön viivaan.

Polo-paita

Merkitse polo-soljen syvyys (noin 15 cm) etumallissa. Leikkaamme erikseen 3,5 cm: n ja 16 cm: n pituisen palkin, lyhennämme holkkia haluttuun pituuteen, pienennämme etu- ja takapohjaa 2,5 cm: n etäisyydellä sivusuunnassa. Lisäksi rakennamme kauluksen.

Tämän mallin mallien luominen seuraavassa videossa.

Raglan-hihat

Me asetamme hihojen ja T-paitojen etupuolen päällekkäin, kohdaten olkapääosat itse holkin yläosaan, joka on kulmassa, jolla on pieni kaltevuus. On otettava huomioon, sitä suurempi tämä kaltevuus on, että pullistuma on hihassa.

Pienennä kaulan takaosaa, aseta piste A. Pisteestä A vedä kädenreiän tangentti. Tangentin ja kädentie-pisteen B. AB leikkauspiste jakautuvat puoliksi, vetää kohtisuoraan 1 cm: iin, liitä se tasaisella viivalla.

Niskan edessä on 4,5 cm, merkitse kohta A1. Liitä se kädenreiän tangenttiin, saamme pisteen B1. A1B1 jaamme puolet, lykkäämme kohtisuoraa 1 cm ylöspäin, yhdistämme sileän kaarevan viivan. Sitten kaikki yksityiskohdat leikataan paperille, jäljellä oleva selkä ja kädentiet liimataan holkkiin.

Alla on esimerkki monikerroksisesta holkista.

10 valokuva

Täydellinen

T-paitojen kuvio täysipainoisille ei ole kovin erilainen kuin tavallisen t-paidan kuvio. Tätä varten leikkaa etuosa ja selkä alareunasta olkapäähän ja siirrä pari senttimetriä kuvan täydellisyydestä riippuen. Sitten lisätään 1,5–2 cm leveyden myötä käsivarsia ja sivusaumaa pitkin.

Tutustumme seuraavaan videoon mestarikurssista suurikokoisten t-paitojen valmistamisesta.

Hupulla

Edessä lykkäämme hupun haluttua pituutta, kuvio lasketaan pään kruunun avulla mittaamaan etäisyys selän keskeltä etuosan keskelle. Kasvojen reikä riippuu valitusta mallista.

Lomake voi olla ympyrä tai soikea, se riippuu omasta mieltymyksestäsi. Tässä tyylissä on kaksi sivuttaista ja olkapäätä. Tämä t-paita ei ole vain mukava vaan myös alkuperäinen.

V-kaula

Tämä leikkausvaihtoehto on helpoin. Se sopii, jos aikaa ei ole riittävästi monimutkaisempaan käsittelyyn.

Tätä varten ota etukuvio, siinä huomataan V-muotoisen loven syvyys (noin 10 cm). Tällaisen katkaisun tulisi olla ihanteellisesti jopa ilman poikkeamia. Voit merkitä viivaimella tai piirtää sileän linjan saippualla. Yhdistämme sen suoran linjan etupuolen suukappaleeseen, saamme alkuperäisen katkaisun T-paidan.

Mitä kangasta ne ompelevat?

Tällä hetkellä jokaisen naisen vaatekaappi ei ole kuviteltavissa ilman T-paitoja.Tämä asia on varustettu sellaisilla ominaisuuksilla kuin käytännöllisyys, mukavuus, mahdollisimman mukava ja monipuolinen. Se soveltuu ainoastaan ​​urheiluun, mutta sopii täydellisesti myös rentoon ulkoasuun.

Jotta t-paita ei aiheuttaisi epämukavuutta käytettäessä, se on miellyttävä kosketukseen, tämä riippuu ensisijaisesti siitä, mitä asia on tehty.

Harkitse muutamia esimerkkejä kankaista, joista voit ommella käytännöllisen T-paidan.

popliini

Tämä kangas on valmistettu luonnonpuusta. Paksut ja ohuet kierteet, jotka ovat toisiinsa kietoutuneet, luovat tähän kankaaseen liittyvän erityisen tekstuurin. Se on maalattu vain ympäristöystävällisten väriaineiden avulla, minkä ansiosta se on erittäin korkea.

Tällä materiaalilla on paljon etuja. Poplin ei haalistu, sillä on korkea kestävyys, miellyttävä rakenne, kuumuus, ei ryppy, on allerginen, kohtuullinen hinta.

Jos haluat valita todella laadukkaan poplinin, sinun täytyy nähdä, onko etiketti merkki synteettisten kuitujen lisäämisestä. Jos ne ovat läsnä, tällainen kangas on huonolaatuista, se on erittäin vaarallista allergikoille, imee huonosti vettä ja on helposti rypistynyt.

neuleet

Tämä materiaali on neulottu kirjoituskoneen luonnollisista tai synteettisistä langoista. Saranat, joiden se on muodostettu, voivat muuttaa sijaintia ja venyä tietyn järjestelyn vuoksi. Lähtöaineet ovat lanka ja lanka.

Yksi etu on kudoksen rakenne, joka ei ole rypistynyt. Neuleet ovat ilmatiiviitä, minkä vuoksi se lämpenee kylmällä säällä ja lämpenee kuumina päivinä. Hän venyy täydellisesti ja sopeutuu mihin tahansa muotoon ja on helppo puhdistaa, koska hän ei edes tarvitse silitystä.

puuvilla

Tämä kangas on yksi luonnollisista. Puuvillainen t-paita on täydellinen kesällä, koska tämä kangas imee nopeasti kosteutta ja ylläpitää miellyttävää lämpötilaa pitkään.

Se on hengittävä, puuvillakankaat kirjaimellisesti hengittävät minkä tahansa henkilön kehoon. Tällaisia ​​kankaita ei deformoida pesun aikana, ne ovat riittävän vahvoja ja vakaita, minkä vuoksi asiat eivät voi venyä tai kutistua. Jopa usein pesemällä ne eivät menetä joitakin näistä ominaisuuksista.

Suurin etu on, että puuvillakankaat eivät murene ommellessaan ja ovat miellyttäviä kosketukseen.

pitsi

Nykyään pitsistä valmistetut t-paidat ovat yhä suositumpia. Yhdessä oikean pohjan kanssa tällaiset T-paidat antavat käyttäjälle hienostuneisuutta ja hienostuneisuutta, ne tuovat mukanaan romantiikkaa, kunnioitusta ja hellyyttä.

Tässä kankaassa on tyylikäs aihekuvio, joka houkuttelee huomiota. Se on universaali, hengittävä, on mielenkiintoinen rakenne. Pitsistä ommeltu t-paita ei ole vain kaunis, vaan myös tyylikäs. Hän lisää kuvan juhlallisuudesta.

Kulirka tai kulirnaya sileä pinta

Tämä materiaali on valmistettu puuvillasta, mikä antaa kangalle paljon erinomaisia ​​ominaisuuksia. Se on tarpeeksi vahva, mutta samalla erittäin kevyt ja ilmava.

Se ei venytä, ei kutistu pesun jälkeen, pitää muotoa huomattavasti. Kulirkan t-paita sopii erinomaisesti kesällä, koska se imee iholta kosteutta, mutta samalla hengittävyys.

Erikoissilmukoiden ansiosta kulirin sileä pinta ei rypisty, säilyttää alkuperäisen ulkonäköään myös pesun jälkeen, ei vaadi silitystä, joten tämän kankaan asiat voidaan säilyttää kaapissa ja kuluttaa, eivätkä käytä rautaa.

Lukitus (dvastic)

Interlock koostuu 100% puuvillasta, on kaksipuolinen aine, joten sillä on toinen nimi - dvastic. Se on erittäin kestävä ja kestävä, pystyy ottamaan alkuperäisen muotoaan myös pesun ja venyttämisen jälkeen.

Interlock säilyttää lämpöä kylmällä säällä, suojaa hypotermiaa vastaan. Se on helppo raudata ja pitää värinsä pitkään. Tämä on yksi luonnollisista ja hypoallergeenisista materiaaleista, ja mikä tärkeintä, varsin yksinkertainen ylläpito.

Miten leikata?

Jotta saat kaiken täydellisesti yhteen, sinun täytyy tehdä kuvio kangasta täysin tasaisella pinnalla. Lisäksi tarvitset sakset, työkalut, jotka auttavat merkinnässä, viivaimessa ja liidussa.

Olemassa olevaa kangasta on käytettävä järkevästi, kun käytettävissä olevat osat on asetettu tarkasti. Ensin on laajennettava kaikki suuret kuviot ja kuviot, joilla on taitto. Selkä ja kaulus tulisi sijoittaa siten, että niiden keskipiste sijaitsee kankaan taitoksessa, koska niitä ei tarvitse leikata. Lisätiedot ovat pienempiä ja niin edelleen pienimpiin. On välttämätöntä aloittaa leikkaus vain, kun koko kuvio on merkitty kokonaan saippualla tai liidulla kankaalla.

Osat, joissa on taitto ja toinen pari, on sijoitettu vastakkain takapuolelle. Tämä on erittäin kätevää, koska tällä puolella voit tehdä erilaisia ​​muistiinpanoja: taskut, napit, taitokset. Näin ollen nämä liidemerkit eivät näy tuotteen pinnalla.

Takapuolella merkittyjä tuotteita on hyvin helppoa, nimittäin niitä osia, joissa on pari.

Etupuolta käytetään sellaisten osien sijaintiin, joissa ei ole paria, jotka tarvitsevat telakointia olemassa olevan mallin tai kuvion takia. Leikkauksen aikana on tarpeen määrittää osan oikea sijainti.

Meidän ei pidä unohtaa osuuden kierteen suunnan oikeaa sijaintia kankaan jakokierteen kanssa. Koska kangasta pitkin oleva kangas on vähemmän vääristynyt.

Asettelu on useita:

 1. Pituussuuntainen taittuminen (puoliksi taitettuna, kasvot sisäänpäin).
 2. Poikittainen (Kehittää sisäänpäin pitkin poikittaista viivaa, jossa etupinnat ovat sisäänpäin).
 3. Kaksi taitetta (kangas sijaitsee loimilangoilla).
 4. Kääntyminen (tämä asettelu ei ole taloudellinen, koska on monia hyökkäyksiä. Käytetään asymmetristä osaa).
 5. Osittainen taivutus (Kangan käyttöönotto suoritetaan vastaavasti leveydellä loimilangasta pitkin, koska taivutusosat tarvitsevat paljon tilaa. Loput osat sijaitsevat yhdelle kerrokselle sijoitetulle kankaalle).
 6. Sorvaus (sitä käytetään pienen määrän kangasta, se leikataan ja käännetään 180 astetta).
 7. Kaltevasti (Käytetään, jos osat on tehtävä enemmän liikkuviksi, hajotettu vastaavasti vino).

On syytä huomata, että ulkoasua valittaessa on otettava huomioon kankaan ja itse kuvion erityispiirteet.

Kaikki kuvion oikeasta asettelusta kankaalla seuraavassa videossa.

Miten ommella omat kädet: mestariluokka aloittelijoille

Itse tehty T-paita tekee alkuperäisestä kuvasta, joka poikkeaa muista. Ompele tarvittava vaatekaappi melko helposti, ja mikä tärkeintä, se ei vaadi suuria menoja. Suuremman ainutlaatuisuuden saavuttamiseksi tuloksena oleva tuote voidaan koristaa erilaisilla raidoilla, helmillä tai nauhoilla omasta harkintansa mukaan.

Jos kaapissa on tarpeeton T-paita, voit luoda siihen perustuvan uuden tuotteen. Tätä varten sinun täytyy purkaa vanha tuote, poistaa saumat ja siirtää kaikki paperille. Tärkein tehtävä on tarkistaa sekä olkapään että sivusaumojen sopivuus, jotta kaikilla on tasainen ulkoasu. Käsin reikä ei ole välttämätön, koska tällaisella mallilla on olkapäät alennettu.

Jäljelle jäävät kangasosat ovat reunan kaulus. Tällaiset parametrit, kuten leveys ja pituus, sinun täytyy laskea itse, kaikki riippuu henkilökohtaisista toiveista.

Ompelutuotteet

Ensin on käsiteltävä olkapään saumat, taitettava etupuoli ja selkänoja. Tällaisen T-paidan ompelemiseen tarvitset overlockin, joten tuotteen saumat voidaan pyyhkiä vain. Saumojen poistamisen jälkeen tuote tulee juuri tähän muotoon.

Kurkun kaulus

 • Tätä varten on välttämätöntä jakaa edestä ja taaksepäin 2 yhtä suurta osaa, merkitsemällä pisteet saippualla tai kynällä. Nämä merkit on sijoitettava tiukasti keskelle ja sivulle.
 • Seuraavaksi sinun täytyy taittaa selkä ja hylly puoliksi ja lisätä pisteitä.
 • Selän puolella tulisi jäädä pantattuja päästöoikeuksia, jotka saadaan painamalla olkapääliikkeitä.
 • On välttämätöntä, että nauha oli pienempi kuin kaulan ympärysmitta. Tällöin reunat eivät tule ulos.
 • Nauhan reunat ommellaan.
 • Nyt sinun täytyy pilkkoa se ja silitys, sitten laittaa pisteet tuloksena olevan reunan kehälle ja jakaa se neljään osaan.
 • Yhdistämme etu-, taka- ja reunapisteet siten, että leipomon sauma sijaitsee takana.
 • Saumojen pyyhkimisen jälkeen pääntie on valmis.

Armhole-käsittely

Tämä vaihe on hyvin yksinkertainen - sinun tarvitsee vain ommella nauha käsivarsilla.

 • Silitysrauta liuskanauhalla.
 • Liitymme sivusuunnissa ja teemme hemming.

Sivusaumojen käsittely

Pyyhimme sivusaumat, jotka yhdistävät reunat.

Pohjareuna

 • T-paidan alareunassa on keskikokoinen kumi, pituus mitataan mittasuhteista riippuen.
 • Ompele elastisen reunan paita paidan reunaan.
 • Levitä jäljellä oleva elastinen T-paita.

Voit tehdä toisen rivin pinnalle, voit peittää kumia. Se on niin yksinkertainen, että vaatekaappi täytetään alkuperäisellä, suunnittelijan t-paidalla.

Näet vielä lisää työpajoja seuraavissa videoissa.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet