Pukukankaat

Satiini-mekot

Satiini-mekot

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Plussat ja haitat satiinista
 2. Satiinityypit
 3. Suositut tyylit ja mallit
 4. Häät ja illat
 5. pituus
 6. Kesämallit
 7. Ovatko ne täysin kunnossa?
 8. hoito

Satiini on yksi kalleimmista kankaista, jolle on ominaista sileys ja kirkkaus. Kankaalle on tehty luonnollisia kankaita, vaikka niitä voi joskus yhdistää synteettisiin kuituihin. Materiaalilla on monia miellyttäviä ominaisuuksia, joten sitä käytetään usein mekkojen räätälöinnissä.

Plussat ja haitat satiinista

Satiini kuuluu kalliisiin kankaisiin, ja yleensä se on valmistettu luonnonkuiduista.

Vaatteiden valmistuksessa käytetään usein satiinia ja synteettikuituja, jotka antavat kangasta joustavuuden ja tulevat halvemmiksi ostajille.

Kudoksen erityispiirteiden ja raaka-aineiden luonnollisuuden vuoksi tämän materiaalin valmistuksessa on monia etuja:

 • Satiini tarjoaa hyvän ilmanvaihdon.
 • Kangas on hygroskooppinen.
 • Materiaali ei ole käytännössä ryppyinen.
 • Kankaalle on erittäin miellyttävä.
 • Kangas erottuu erinomaisesta lämmönjohtavuudesta.
 • Materiaalia ei sähköistetä, joten sitä käytetään usein vuodevaatteiden räätälöinnissä.
 • Kangas on verhoton.
 • Luonnonkuitua ei aiheuta allergioita, jotka soveltuvat herkälle iholle.
 • Pesun jälkeen materiaali ei kutistu.
 • Satiinille on ominaista kestävyys ja hyvä kulutuskestävyys.

Tällä materiaalilla on kuitenkin joitakin haittoja. Niinpä kangasta on vaikea käsitellä. Tämä koskee tuotteen reunaa, joka vaikuttaa leikkaukseen ja tekee reunan käsittelystä vaikeaa.

Satiinityypit

Kankaan ulkonäössä on useita satiiniluokkia.

Kuitujen alkuperästä riippuen satiini voi olla:

 • puuvilla - valmistettu yksinomaan puuvillakuiduista, mutta ennen valmistusta tapahtuva jalostus sekä kudontatiheys voivat vaihdella;
 • sekoitettu - synteettisten (yleensä polyesteri) ja puuvillakuitujen yhdistelmä. Synteettisten aineiden ansiosta kangas muuttuu kestäväksi ja sen kustannukset laskevat;
 • satiini kaksinkertainen - puuvilla- ja viskoosikuitujen yhdistelmä, jota käytetään usein vaatteiden vuorauksena;
 • silkki satiini - puuvillan ja silkkilangan yhdistelmä, kun taas puuvillaa käytetään tuotteen sisäpuolen valmistuksessa, se eroaa sumua, ja silkkiä käytetään etupuolelle ja näyttää tyylikkältä. Tämä kangas on kysyntää muodollisen kulumisen sekä pöytäliinojen tai verhojen ompelun aikana;
 • kreppata satiini - tämä kangas muistuttaa monin tavoin edellä kuvattua satiinityyppiä, mutta ero on luonnollisen ja keinotekoisen silkin käytössä.

Tarkoituksesta riippuen satiini on jaettu useisiin eri tyyppeihin.

Käytetään erilaisia ​​tapoja langojen ja lankojen kutomiseen, joten on melko vaikeaa määrittää luokkaa:

 • korsetti - on tunnettu siitä, että kudonta on suuri;
 • verho - koristeellinen satiini on päällä (silkki, kreppi, jacquard jne.);
 • vaatteet - tällainen satiini on tarkoitettu pääasiassa vaatteisiin;
 • katkottu - luotu pitkistä satiinikuiduista, ja niiden pituus saavuttaa puoli metriä. Tämän tyyppisen satiinin koostumus sisältää myös polyesteriä, suhde on 1: 1.

Suositut tyylit ja mallit

Satiinikengän suosituin tyyli on vaippapuku, joka on aina muodissa. Malli antaa tytön seksuaalisuuden, ja satiinin kirkkaus tekee hänestä vastustamattoman. Pukukotelon pituuden tulee olla polven yläpuolella, ja värin valinta riippuu tytön makusta.

Satiini-mekot ovat erinomainen valinta erityistilaisuuksiin.Jos haluat tehdä todellisen tunteen ja olla huomion keskipisteessä, niin bustier-mekko tai toinen kirkasvärinen muotoilu antaa sinulle mahdollisuuden tulla illan kuningattareksi.

Häät ja illat

Valkoisen värin satiini näyttää jumalalliselta, joten monet morsiamet mieluummin häätpuvun kanssa. Näyttää hyvältä hääpuvulta, jossa on luonnollinen pitsi. Mutta on syytä muistaa, että satiinin häätpuku näyttää hillitty, tiukka ja tyylikäs. Jos pidät tästä asuesta ja se näyttää harmoniselta häät tyyliin, paras kangas ei löydy.

Satiinista valmistetut iltapuvut ovat myös hyvin kysyttyjä, koska ne on erottunut eleganssista. Usein iltapuvut on koristeltu satiinisivulla, joka antaa heille kiiltoa ja vaurautta.

pituus

lyhyt

Lyhyistä satiinista valmistetuista mekoista saadaan kuva naisellisuudesta ja romantiikkaa. Tämä mekko-variantti voi olla asennettu tai löysä. Iltapuvun suunnittelijat tarjoavat ylellisiä lyhyitä mekkoja, joissa on monikerroksisia röyhelöitä ja frills.

pitkä

Kevyt, tyylikäs mekko lattialla houkuttelee miespuolista huomiota, koska valon läheisyys on aina kiinnostunut vastakkaisen sukupuolen jäsenille. Pitkä, satiinista valmistettu mekko on erittäin tärkeä tänään. Satiini-lattialle levitetyt hameet näyttävät hyvin kauniilta. Värien valinta antaa kuvan houkuttelevuudesta ja viehätyksestä.

Monet eurooppalaiset suunnittelijat käyttävät täsmälleen satiinia pitkien mekkojen kokoelmissaan ja tarjoavat oman näkemyksensä kauneudesta. Jotkut suunnittelijat haluavat läpikuultavan kankaan, joka muistuttaa kevyttä verhoa, kun taas toiset tarjoavat ihastuttavia paksujen liinojen malleja. Pitkä satiini-mekko voi usein soveltua sekä liike- kokouksiin että illalliseen ravintolassa.

Kesämallit

Satiini on erinomainen valinta kesän mekkojen ompelemiseen hyvän ilmanvaihdon ja hygroskooppisuuden vuoksi. Tässä asussa jokainen tyttö näyttää hurmaavalta, romanttiselta ja salaperäiseltä. Nykyään lyhyet ja pitkät ilma-mekot ovat muodissa.

Ovatko ne täysin kunnossa?

Kevyt, virtaava satiini ja sopii täydille naisille. Ilmava satiini-mekko auttaa luomaan trendikkään, houkuttelevan ja luottavaisen ilmeen. Tämän materiaalin "juoksevuuden" ansiosta voit piilottaa kuvion ongelmat. Täydellinen nainen voi näyttää täydelliseltä töissä, juhlissa tai romanttisena päivänä.

Monien eri tyyleiden joukossa on kiinnitettävä huomiota Empire-tyylin mekkoihin, trapetsilevyihin ja upeisiin verhoiluihin.

hoito

Satiini-mekko on hoidossa vaatimaton. Tärkeintä ei ole käyttää pesukoneita, pidä etusijalla käsienpesua. Veden lämpötilat voivat nousta 40 asteeseen. Erityisesti paina mekko ei ole sen arvoista, koska kangas kuivuu hyvin nopeasti. Vaikka satiini ei rypisty paljon, se vaatii silti silittämistä. Hieman lämmitetty rauta auttaa pehmentämään kangasta, mutta vain silitys pitäisi olla väärällä puolella.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet