Pukukankaat

Poplin-mekot - mitkä ovat niiden ominaisuudet?

Poplin-mekot - mitkä ovat niiden ominaisuudet?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Plussat ja miinukset
 2. rakenne
 3. muodista
 4. Kesämallit
 5. hoito

Poplin - materiaali, jota harvoin esiintyy vaatteiden koostumuksen kuvauksessa, sitä useammin sitä käytetään kodintekstiilien valmistuksessa. Myymälöissä on kuitenkin joskus pukuja, puseroita, paitoja ja muita asioita tästä kankaasta.

Unohtumaton unohtunut popliini on erinomaisia ​​laatuominaisuuksia, joita kuvataan yksityiskohtaisemmin alla.

Tämän materiaalin nimi on italialainen. Käännetään Dante-kielestä, se tarkoittaa "paavin", ja se liittyy mihinkään muuhun kuin paaviin. Tosiasia on, että poplinia tuotettiin alunperin yhdessä Ranskassa sijaitsevasta paavin asunnosta, minkä vuoksi se oli epätavallinen nimi.

Tässä artikkelissa kerrotaan poplin-mekkoista: tämän vaatteen eduista ja haitoista, sen muodikkaista muunnelmista ja siitä, miten siitä huolehditaan.

Plussat ja miinukset

Huolimatta siitä, että moderni poplin valmistetaan täysin eri tekniikalla kuin vuosisata sitten, hän onnistui säilyttämään kaikki sen ominaisuudet, minkä ansiosta kangas oli kysyntää.

Tämän materiaalin etuja ovat:

 • kyky pitää muotoa pitkään;
 • värin helppous ja sen seurauksena erilaiset värit;
 • kestävyys ja kulutuskestävyys;
 • hoidon helppous;
 • kyky pitää lämpimänä;
 • suhteellinen halpuus;
 • ympäristöystävällisyys ja allergia;
 • enimmäkseen luonnollinen koostumus;
 • korkea hengittävyys;
 • kyky imeä nopeasti kosteutta.

Poplinilla on vähemmän haittoja kuin edut:

 • Popliini on melko kova, joten se ei sovi ihmisille, joilla on herkkä iho;
 • halpa popliini huonosti maalattu, niin nopeasti menettää värinsä.

rakenne

Poplinin koostumus on kuitenkin useimpien muiden kankaiden tavoin muuttunut merkittävästi ajan myötä. Kun tämä kangas ilmestyi, se oli valmistettu luonnonkuiduista.

Modernin poplinin koostumus on pääosin sekoitettu. Komponenttien silkistä on tullut harvinaisuus, villa, puuvilla ja joskus synteettiset kuidut esiintyvät useammin kankaassa.

Jos kyseessä on poplinovy-vuodevaatteet, se on yleensä 100% puuvillaa.

Asiantuntijat erottavat useita poplinilajeja kudoksen koostumuksesta ja tyypistä riippuen: silkki, puolisilkki (silkkipohjan ja villakudoksen yhdistelmä - poikittaiset kierteet) ja puuvilla.

Popliinilajikkeet vaihtelevat, mukaan lukien helman koko. Suosituin pukeutuminen pienessä arpessa.

muodista

Poplin-mekot olivat aikoinaan jaloiden naisten etuoikeus, ja nyt tämä kangas on niin edullinen, että jokainen tyttö voi varaa poplin-asuun. Paitsi, että myymälässä ei löydy sopivaa poplin-mekkoa, käsityöläiset ompelevat usein itse, koska tämä materiaali on kätevästi piilotettavissa eikä aiheuta vaikeuksia työhön.

Koska itse kangas on melko vaatimaton, sen mekot eivät sovi juhlallisiin tilaisuuksiin - ne soveltuvat paremmin jokapäiväiseen elämään. Kaikkein parasta näyttää poplinovye-mekot mahdollisimman yksinkertaisesti: tunikat, värikkäät, sundressit, pussit ja niiden kaltaiset. Ehdottomasti kaikki pituudet ovat sallittuja: kansanmusiikin lattialla oleva mekko ja erittäin lyhyt pieni mekko, jolla on korkea vyötärö vauvan dollarin tyyliin, näyttävät yhtä hyviltä.

Kesämallit

Koska tämä materiaali on hyvin hengittävä ja imee kosteutta, sitä käytetään pääasiassa kesän mekkojen ompeluun.Tällainen asu saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi lämmössä, eikä se haittaa liikkeitäsi.

Poplin-mekot ovat erittäin mukavia ja kevyitä. Tyylit voidaan vaihdella, mutta suosituimpia ovat tiiviit mallit, joissa siluetin yksinkertaisuus kompensoidaan kirkkailla väreillä. Popliini verhoilee hyvin, virtaa kevyesti, joten se näyttää hyvin hameista. Poplinin suosittuja malleja retro-tyyliin: tiheällä korilla, pyöreällä pääntie, pieni hihassa ja täynnä kellon hame.

Suosittelemme myös kiinnittämään huomiota poplinista valmistettuihin käytännöllisiin mekkoihin ja kevyisiin sundresseihin.

hoito

Laadukas popliini on erittäin huoleton: se voidaan pestä pesukoneessa missä tahansa lämpötilassa ja kuivata rummussa. Lisäksi tällaisia ​​asioita ei tarvitse silittää, koska pesun jälkeen ne palauttavat muodon itse.

Ongelmana on, että tänään on melko vaikea löytää korkealaatuisesta popliinista valmistettua tuotetta, joten jos materiaali epäilee, on noudatettava joitakin varotoimia:

 • Pese mekko 30 - 60 asteen lämpötilassa.
 • Monimutkaisten epäpuhtauksien poistamiseksi on sallittua väliaikaisesti nostaa veden lämpötila 90 asteeseen.
 • Kuivaa paikassa, jossa suora auringonvalo ei tunkeudu.
 • Jos on tarpeen silitys, vaihda silitysrauta "puuvilla" -tilaan.
Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet