Pukukankaat

Brocade-mekot

Brocade-mekot

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Brokaatin edut ja haitat
 2. Tyypit ja koostumus
 3. malli
 4. Häämekot
 5. Iltapuvut
 6. hoito

Vuosisatojen ajan brokaattivaatteita on yhdistetty ylellisyyteen ja kuninkaalliseen suuruuteen. Aina kerrallaan vain hyvin rikkaat ja erinomaiset naiset voisivat varaa käyttää tämän ylimääräisen kankaan asuja. Tänään, jokainen tyttö voi tuntea elokuun erikoisen, pukeutuneena brokadikuvaan.

Sana "brocade" on persialaista. Itse kangas tuotiin Eurooppaan idästä, jossa se oli valmistettu antiikista. Brocade on raskas materiaali, joka on koristeltu runsaasti kuvioita, jotka on kirjailtu hienoimmalla metallilangalla. Erityisen tekstuurin ansiosta jopa yksinkertaisin brocade-asu näyttää todella ylelliseltä.

Meidän artikkeli on tänään brocade-mekoista. Kerromme teille tämän materiaalin ominaisuuksista, sen lajikkeista sekä muodikkaista brokaattipukujen tyylistä.

Brokaatin edut ja haitat

Kaikilla materiaaleilla on positiiviset ja negatiiviset puolet, ja brokaatti ei ole poikkeus. Ensin luetellaan tämän kankaan edut. Brokadin etuja ovat siis:

 • näyttävä ulkonäkö;
 • vahvuus;
 • sitkeys - brokaattihöylä hyvin, muodostaa kauniita, pehmeitä taitoksia;
 • yhteensopivuus muiden materiaalien kanssa - brokaatti voidaan yhdistää erilaisiin kankaisiin, esimerkiksi samettia tai pitsiä;
 • tiheys - brokaatti pitää muotonsa hyvin, joten tästä materiaalista valmistetuissa mekkoissa ei tarvitse vuori.

Brokadin puutteista puhuminen muistuttaa yleensä tämän kankaan seuraavista ominaisuuksista:

 • korkea hinta - luonnonkuidun brokaatti on melko kallista;
 • hoidon vaikeus - pesua ja brokadia varten on tiukat suositukset;
 • nopea kuluminen - metalloidut kuidut muuttuvat ajan myötä ja menettävät värinsä.

Tyypit ja koostumus

Vanhoina aikoina vain luonnonmateriaaleja - silkki-, kulta- ja hopeakierteitä - käytettiin brokaattirainojen valmistukseen. Myöhemmin brokaatti valmistettiin halvemmista materiaaleista - puuvilla, pellava, puolijalokivet metalliseokset.

Nykyään myymälöissä on sekä täysin luonnollinen että synteettinen brokaatti.

He oppivat tekemään tämän kangasta viskoosista, lycrasta ja muista keinotekoisista aineista. Brokaatin hinta riippuu sen koostumuksesta: mitä enemmän luonnollisia komponentteja se sisältää, sitä kalliimpaa se on.

Periaatteessa on kolme erilaista brokaattia:

 • silkillä;
 • viskoosin perusteella;
 • lycra-pohjalla.

malli

Perinteisesti brokaattia käytettiin tyylikkäiden mekkojen ompeluun kaikkein juhlallisimpiin tilaisuuksiin. Siksi klassinen brokadipuku on pallo, jossa on pitkä, täysi hame. Nykyaikaiset tytöt saavat pukeutua vastaavaan asuun harvoin, mutta silti brokaatti on kiinteästi kiinni vaatekaappissamme.

Tänään, brocade mekko ei välttämättä ole tyylikäs asu mennä ulos. Päinvastoin, suunnittelijat kompensoivat materiaalin ylellisyyttä siluetin yksinkertaisuudella. Siksi suorat tai puolivalot brokaattikengät ovat niin suosittuja - shiftyjä, vaippoja, vauvan dollareita jne. Hame voi olla keskipitkä tai mini.

Häämekot

Tytöt, jotka tuntevat todellisia prinsessoja, valitsevat usein morsiamen mekot häät seremoniaa varten - ei ole mitään, että kuninkaallinen persoona päätti mennä naimisiin tällaisessa mekossa. Tämä valinta on varsin perusteltu: lumivalkoisella taustalla kulta- ja hopeakierteet näyttävät uskomattoman kauniilta ja ylellisiltä.

Koska itse materiaali on rikkaasti sisustettu, brokaattipuvut ovat yleensä hyvin yksinkertaisia.Morsiamien suosituimpia ovat siluettikengät, joissa on kova rintakehä, korostavat rintakehää, ja pitkä hame, jossa on vyötärönauhasta tai reiden keskeltä tulvii.

Iltapuvut

Täydellinen vaihtoehto illanviettoon viileässä vuodenajassa on brokaattipuku. Ilta- ja cocktailmallien brokadikengät ovat hyvin erilaisia. Tämä voi olla yhtä tyylikäs mekko, jossa on hame lattialle, ja melko rehellinen mini.

Koska brokaatti pitää muotonsa täydellisesti, se sopii hyvin lyhyille kellotyyppisille hameille.

hoito

 • Ennen pesua on tutkittava huolellisesti tuotteen koostumus: jos se sisältää kierteitä todellisista metalleista, on parasta siirtää mekko kuivapesuun.
 • Jos kirjontaan käytettiin synteettisiä kuituja, manuaalinen tai automaattinen pesu herkässä tilassa on sallittua.
 • Brokaatin mekkoja on suositeltavaa pestä lämpimässä vedessä, korkeintaan 40 asteen lämpötilassa.
 • Samankaltaisia ​​tuotteita on tarpeen raudata, kun ne ovat etukäteen kääntyneet ulospäin.

Mitä käyttää?

Brocade on hyvin omavarainen materiaali, se on niin kaunis ja epätavallinen, että se ei tarvitse vahvikkeita erittäin kirkkaiden ja tarttuvien lisävarusteiden ja korujen muodossa.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että brocade-mekko on laitettava pois. Valitse vain yksinkertaisin, ei silmäänpistävä koru. Hävitä lisävarusteet, jotka on sisustettu runsaasti kiiltävillä kivillä, helmillä ja kiveillä.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet