Pukukankaat

Mekot organzalta - kevyt ja ilmava

Mekot organzalta - kevyt ja ilmava

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Plussat ja haitat organzasta
 2. rakenne
 3. Tyylit ja mallit
 4. Fluffy mekot
 5. Organzan häätmekot
 6. Ilta- ja cocktail-vaihtoehtoja

Hellävarainen, ilmava mekko, jossa on täydellinen hame, on todellinen prinsessa-asu, jonka jokaisen tytön pitäisi yrittää ainakin kerran elämässään. Jotta pukeutuminen olisi kuin painoton pilvi, tarvitset erikoiskangasta. Useimmiten organza valitaan tällaisten mekkojen ompeluun - kaunis, lentävä materiaali, joka voi kääntää minkä tahansa nuoren naisen upeaan olentoon.

Organza on ohuin, lähes täysin läpinäkyvä kangas, joka on kudottu useista eri kuiduista. Materiaalin nimi, kuten itse, on itämaista alkuperää - Euroopan maissa organza ilmestyi vasta 1800-luvun lopulla.

Tämänpäiväisessä artikkelissa puhumme organza-mekkojen ominaisuuksista: niiden ominaisuuksista, suosituista tyylistä ja malleista sekä siitä, miten tästä materiaalista valmistettuja tuotteita hoidetaan asianmukaisesti.

Plussat ja haitat organzasta

Kuten muillakin kudoksilla, organzalla on myös sen etuja ja haittoja.

Tämän materiaalin etuja ovat:

 • kyky pitää muotoa pitkään;
 • korkea lujuus;
 • näyttävä ulkonäkö;
 • miellyttäviä tunto-tunteita;
 • pieni paino, niin että myös pörröiset ja pitkät mekot pysyvät erittäin kevyinä;
 • materiaali on nopeasti kuivuva;
 • edulliset;
 • hyvä hengittävyys;
 • kangas on rypistynyt ja sileä helposti;
 • kyky helposti poistaa kankaasta useimmat likaa.

Organzan haitat ovat paljon vähemmän kuin positiiviset ominaisuudet. Tämän materiaalin seuraavat ominaisuudet on otettava huomioon:

 • raudan organzan pitäisi olla hyvin varovainen, koska rautaa on helppo polttaa;
 • se ei peitä kovin hyvin - organza kerätään vain suurissa taitoksissa;
 • materiaalin suuri läpinäkyvyys tekee tarpeelliseksi käyttää vuorauskudosta.

rakenne

Organzalla on melko monimutkainen koostumus, koska se on valmistettu useista eri kuiduista. Perinteisesti tämä kangas on valmistettu silkistä, viskoosista tai polyesterikuiduista. Niinpä organza ei ole aina luonnollinen materiaali, se voi olla synteettinen tai sekoituskoostumus.

Keinotekoisten kuitujen lisääminen mahdollistaa kudoksen epätavallisen tekstuurin ja ulkonäön. Organzalla voi olla kiiltävä tai matta pinta, olla monofoninen tai monivärinen (monivärinen värikäs). Perforoitu organza ja organza, joissa on loistavia lankoja, ovat erittäin suosittuja.

Tyylit ja mallit

Organza on sopivin materiaali eleganttien, pehmeiden mekkojen ompeluun. Se mahtuu täydellisesti äänenvoimakkuuteen, joten hame on joka tapauksessa hyvin leveä riippumatta siitä, minkä pituisen pukun valitset. Organzan mekot eivät ole vaihtoehto jokapäiväiseen elämään, joten muodinlehdissä ja kaupoissa on pääasiassa illan ja cocktail-vaihtoehtoja tältä kankaasta valmistetuille mekoille.

Organza-mekon klassinen malli on mekko, jossa on A-muotoinen siluetti (sitä kutsutaan myös siluettiksi). Se on mekko, jossa on lattialle asennettu ylä- ja hehkutettu hame. Gang-mekot, joissa on jäykkä, avoin runko ja organza-hame, näyttävät vaikuttavilta. Iltaesityksessä hameen tulisi olla maxi, ja vähemmän juhlallisissa tilanteissa lyhennetyt mallit ovat sallittuja.

Fluffy mekot

Orgaaninen mekko, jossa on täysi hame lattiaan, on perinteinen päätös prom. Tämä mekko voidaan luokitella palloksi, koska se täyttää kaikki kriteerit.Huolimatta tyylistä, joka on jo tullut klassikko, nämä mekot voivat olla hyvin erilaisia.

Upea organza-mekko, jossa on eri pituiset monikerroksiset hameet, näyttää vaikuttavalta. Kerrokset voivat vaihdella väriltään: sekä kontrastikombinaatiot että sileät gradientin siirtymät yhdestä väristä toiseen näyttävät hyvin epätavallisilta.

Mekon yläosa voidaan valmistaa myös eri versioissa. Yleensä pitkään, upeasti hameen valittaessa avaa avoin runko, joka korostaa kauniisti hartioiden linjaa ja rintakehän muotoa. Tämän mekan hihat ovat yleensä joko puuttuvia tai valmistettuja toisesta materiaalista. Hihojen puuttuminen kompensoidaan usein pitkillä käsineillä.

Organzan häätmekot

Elämänsä tärkeimpänä päivänä monet morsiamet valitsevat organza-mekkoja. Tämä johtuu monista tekijöistä, kuten materiaalin saatavuudesta, sekä monista eri väreistä ja kuvioista. Nykyään yhä useammat tytöt hylkäävät tavallisen valkoisen ja valkoisen hääpuvun, joka kannattaa mekkoa beige-, norsunluu-, norsunluu- tai jopa kirkkaampia värejä.

Organzan avulla suunnittelijat luovat uskomattomia, ilmavia hameita. Tällainen asu tekee morsiasta todella kauniin, epätoivotun olennon. Läpikuultavan materiaalin avulla voit pelata väreillä ja valolla, jos häätpuku on ompelussa käytettäväksi useiden tyyppisten kankaiden käyttämiseen.

Ilta- ja cocktail-vaihtoehtoja

Muotit organzasta hauskoja juhlia ja erityistilaisuuksia varten ovat täysin erilaisia.

Jos haluat muodollisen poistumisen, sinun pitäisi mieluummin käyttää asua, jossa on pitkä, ei liian täynnä hame. Tämän puvun tulisi olla hienovaraisia, esimerkiksi hopeanharmaa, musta, tummansininen tai burgundia. Tässä tapauksessa olisi sopivampaa olla monikerroksisilla, tilavilla hameilla, mutta pukeutumisella, jossa on hieman palanut siluetti, jossa on tiivis materiaali ja virtaava organza-hame.

Cocktail-mekkojen vaatimukset eivät ole niin tiukkoja, koska tämä on tanssi- ja seurustelu epävirallisessa ympäristössä. Tällaisissa tapauksissa valitse yleensä lyhyt mekko, jossa on pehmeä hame, esimerkiksi mekko-pakkaus. Runko on yleensä melko auki. Mekon väri voi olla mikä tahansa; pehmeät violetti, sitruuna, smaragdi ja turkoosi organza-mallit näyttävät yhtä vaikuttavilta.

Hoidon erityispiirteet

 • Organzan mekkojen pesemiseen on suositeltavaa käyttää erityisiä tuotteita herkille kankaille.
 • Tällaisen mekon liottaminen on sallittua, mutta vain lämpimässä vedessä ja lyhyessä ajassa.
 • Organza-mekko tulee pestä joko käsin tai pesukoneessa herkässä pesutilassa.
 • Veden lämpötila pesun aikana ei saa olla yli 40 astetta.
 • Organza-asu on kuivattava pystyasennossa, kaukana lämmityslaitteista.
Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet