Ompelupussit

Laukku tee se itse

Laukku tee se itse

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. kuviot
 2. Materiaalivalinta
 3. Lomakkeen vaihtoehdot
 4. Miten ommella: master-luokat
 5. Macramen kutoa
 6. Kauniita ideoita

Yksi välttämättömistä lisävarusteista missä tahansa iässä olevalle naiselle on pussi - loppujen lopuksi on olemassa asioita, joita et voi mennä ulkopuolelle - asiakirjat, meikkituotteet, työ ja enemmän. Toiminnallisuuden lisäksi pussin tulee sopia valittuihin vaatteisiin, täydentää kuvaa ja olla kaunis. On niin, että on vaikea löytää sopiva malli myymälöissä, mutta on olemassa ratkaisu - tehdä laukku omin käsin, josta tulee myös sisäisen maailman heijastus.

kuviot

Luodaan käsilaukku itse tänään ei tarjoa työvoimaa, koska otimme huomioon minkä tahansa monimutkaisuuden mallit. Näin voit hemmotella itseäsi uudella lisälaitteella tytölle, jolla on minkä tahansa tason taitoja leikkaamisessa ja ompelussa.

Harkitse mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja olemassa oleville malleille.

Japanilainen solmu

Hän on niin nimetty, koska tämä pieni solmu on tapa sulkea ja kuljettaa pussi. Sen malli on yksinkertainen: yksi osa on pussi (pussin pääosa, jossa asiat ovat, ja kaksi kahvaa, yksi lyhyempi kuin toinen) ja pyöreä pohjapohja. Voit pistää mallin ilman alustaa - se riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä.

Tämä malli on hyvä, koska se on hyvin yksinkertainen muotoilu, voit ommella käsilaukun mistä tahansa materiaalista ja mistä tahansa koosta - kaikkea mitä sydämesi haluaa.

Postin laukku

Itse kuvio on melko yksinkertainen, mutta tässä yhteydessä sinun on oltava erityisen varovainen, kun kytket venttiilin pussin pääosaan ja asetat painikkeen niin, että se sulkeutuu siististi. Tällaiselle pussille on myös ommeltava vuori (se on helppo ommella pussin pääreunaan - jopa parempi, jos vuori sisältää taskun - se voi turvallisesti tallentaa matkapuhelimen, avaimet tai asiakirjat).

Postimieslaukku on yksi tämän vuoden viimeisimmistä trendeistä, ja valitsemalla tällainen malli voit olla varma, että kotipussi on tyylikäs.

Pöllöpussi

Alkuperäinen päätös, joka on paras käyttää kesällä ja joka varmasti miellyttää lapsia. Se suoritetaan ompelemalla "pöllön" etu- ja takapuolet, toisin sanoen toistamalla lintun muoto, tai käyttämällä kankaan sovellusta, jonka kuvio on yksinkertainen - yksityiskohdat ommellaan peräkkäin toisen päälle.

Tällainen sovellus voi olla esimerkiksi postimiehen pussin venttiilissä tai se voi olla minkä tahansa olemassa olevan pussin kuvio (jos tyylit sopivat tietenkin kalliin nahkamalliin, tällainen sovellus tuskin näyttää sopivalta).

Käsintehdyt laukut ovat hyviä, koska ne voidaan valmistaa valmiina kuvioina sekä omien kuvioiden mukaan.

Aloittelijoille on toinen kätevä ratkaisu - vanhan laukun repiminen, jota pidit, mutta jonka kanssa et enää mene ulos, mittaa kaikki sen mallin parametrit ja muuta sitä muusta materiaalista, mikä antaa sille toisen elämän.

Materiaalivalinta

Omien käsien kanssa valmistettujen pussien valmistuksessa materiaalivalinta on lähes rajoittamaton, tässä otetaan huomioon kaksi parametria:

 • vahvuus (tämä on tärkein, yleensä oletetaan, että pussi kuluu pitkään eikä kerran);
 • Materiaalilla työskentelyn mukavuus (saattaa tapahtua, että itse materiaali on hyvä, mutta se ei sovi mihinkään tiettyyn kuvioon tai ompelupusseihin kokonaisuutena).

Harkitse yleisimpiä vaihtoehtoja kankaiden ja muiden materiaalien master-luokissa.

tekstiili

"Leader" on erilaisia ​​kangasta valmistettuja pusseja. Niiden tiheys, rakenne, värit voivat olla erilaisia ​​- kankaiden myymälöissä on valtava valikoima valintoja. Materiaali voi valita vain uuden, mutta myös löytää kangastarroja kotona.

Patchwork on muodin suuntaus, joka ei ole säästellyt varusteita, kuten laukkuja.

Kiinnitä huomiota farkkukankaaseen - sen avulla voit ommella mielenkiintoisen laukun merenkulkuun ja materiaali on erittäin luotettava. Kangasta käytetään myös tulevan lisävarusteen vuorauksen valmistuksessa.

huopa

Toinen suosituin materiaali ompeluun. Sen etuna on, että se vaatii reunojen minimaalista käsittelyä, jotta niitä ei ripotella. Tämän materiaalin mallit sopivat parhaiten erilaisiin, ja valmiit pussit näyttävät melko rikkailta omilla käsilläsi valmistetuissa malleissa.

Turkis ja mokka

Tällaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää myös talvella. Mikä voi näyttää paremmalta talvella kuin turkista? Se voidaan ommella jo valmiiksi valmistetulle mallille (esim. Mokkanahasta), tai se voi olla päämateriaali, joka muodostaa koko laukun ulkopinnan (älä unohda vuori).

Myös turkista voit tehdä avainketjun pussiin - tällaiset vaihtoehdot vilkkuvat usein uusien kokoelmien näyttelyissä.

Mukautetut materiaalit

Tavanomaisten materiaalien lisäksi, joita käytetään pussien valmistukseen, on myös epätavallisia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi muovipullojen malleja. Materiaali valmistetaan leikkaamalla pullojen kaula ja pohja ja asettamalla ne suoristuspuristimen alle. Sitten, valitusta kuviosta riippuen, halutun kokoiset kappaleet ommellaan yhteen polypropeenikierteiden kanssa kestävyyden varmistamiseksi.

Tämä on yksi halvimmista tavoista kuljettaa laukku, ja oikean lähestymistavan ansiosta malli voi näyttää hyvin tyylikkältä. Lisäksi se antaa käytetyille pulloille toisen elämän.

Vielä epätavallisempi vaihtoehto on roskasäkkien käyttö. Kyllä, yleisimmät roskat tai muut muovipussit. Niistä leikataan raitoja, jotka sitten käännetään virkkausmateriaaliksi.

Tarkastellessasi valmiiden mallien valokuvia en voi edes uskoa, että ne on yhdistetty tällaisesta materiaalista, joka on epätavallinen käsityötaitoon.

potkut

Laukut kankaalle tai säkkikangas, koska niitä kutsutaan - tutumpi vaihtoehto silmille. Huolimatta siitä, että itse kangas on melko karkea, jossa on oikeanlainen räätälöinti ja koriste-elementtien käyttö, tällaiset pussit näyttävät hyvin naisellisilta ja sopivat erilaisiin kuviin. Etuna on niiden vahvuus.

Tällaisten materiaalien runsauden ansiosta voit valita yksilöllisesti, mikä sopii tulevan laukun ompeluun, riippuen sen tulevasta toiminnasta, kuvion valinnasta, ajasta ja taloudellisista mahdollisuuksista.

Lomakkeen vaihtoehdot

Valitsemalla sopivan materiaalin, jatkamme tuotteen muodon valintaa. Tietenkin se rajoittuu myös neulanpitäjän ja hänen kykyjensä mielikuvitukseen - nämä voivat olla eri eläinten muotoja (jos pussi on ommeltu lapsille) tai esimerkiksi soittimella (viulu) ja monilla muilla. Tällaisia ​​malleja ei kuitenkaan ole aina mahdollista käyttää joka päivä sesongista riippumatta, joten kannattaa kiinnittää huomiota hillityempiin vaihtoehdoihin, jotta pussi ei olisi vain kaunis, vaan myös käytännöllinen.

Yksinkertaisin pussikuvio on pyöreä pussi. Se ei vaadi pohjaa itselleen ja joskus jopa sivuille, ja ompeluprosessissa on ommella yhteen kaksi symmetristä puolta, joita seuraa kädensijojen, kiinnikkeiden ja erilaisten koristeiden ja koristeiden lisääminen. Se sopii niille, jotka eivät halua ottaa paljon asioita, koska pohjan puuttumisen takia ei ole paljon sopivaa.

Kaikkein mielenkiintoisimmista he näyttävät miniatyyri- tai keskikokoisina.

Neliö- ja suorakulmaiset pussit - tämä on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista. Tämä laukku voi olla kaiken kokoinen ja sopii täydellisesti jokapäiväiseen käyttöön. Se koostuu pohjasta, edestä ja takasta, kahdesta sivusta, kahvoista, vetoketjusta ja tarvittaessa koruista.

Tämä on klassinen, yleinen ratkaisu, jonka valinta on mahdotonta tehdä virhe.

Epätavallisempi, mutta lähes kaikkialla sopiva vaihtoehto - laukku-trapetsi. Se eroaa neliö- ja suorakulmaisista muodoista siinä, että se kaventuu alustasta ylöspäin tai laajenee. Trapezoidiset pussit - ajankohtaiset ratkaisut tulevaan kauteen ja se, että ne ovat helposti toteutettavissa, voivat olla muodissa valtavirrassa ilman ylimääräisiä kustannuksia ja suuren ammattitaidon hankkimista.

Valitsemalla pussin muodon, keskitytään henkilökohtaisiin mieltymyksiin ja olosuhteisiin, joissa sitä käytetään - työ, menossa myymälään, lasten kävely - niin se miellyttää pitkään.

Miten ommella: master-luokat

Täällä tarkastellaan erilaisten pussimallien räätälöintiä.

Vyölaukku

Erittäin mukava malli. Se on täydellinen niille, jotka tarvitsevat kädet vapaana, mutta kaikki mitä tarvitset on käden ulottuvilla - esimerkiksi niin, että mikään ei häiritse ostoksia, katupelejä lapsen kanssa tai kävelemällä koiran kanssa. Vyötärölaukut ovat nykyisen trendin toinen trendikäs trendi.

Tällaisen käsilaukun suorittaminen ei edellytä paljon materiaalia ja monimutkaisia ​​kuvioita - se on valmistettu kahdesta kankaasta, jotka on ommeltu yhteen ja jotka sitten taitetaan kuvan mukaisesti ja ommellaan.

Tämä on vaihtoehto, joka voidaan suorittaa lyhyessä ajassa.

Laukku, jossa on lukko

Laukku, jossa on lukko, on tyylikäs ratkaisu, jos valitset oikean vaihtoehdon ja koon, siitä voi tulla tyylikäs iltalaukku.

Kiinnitä huomiota kuvion erityispiirteisiin - se sopii jo hankitun lukon alle - sen pituuden tulee olla täysin sama kuin pussin leveys, mittausten tarkkuus on tässä tärkeä.

Itse tuote voidaan valmistaa kankaasta ja virkata.

Saat lisätietoja siitä, miten käsilaukun ompelu omalla kädelläsi voi oppia seuraavasta videosta:

Nautical-tyylinen laukku

Merenkulun tyyliä sisältäviä pusseja ei voitu paremmin käyttää lämpimään kesään ja matkustaa kaukaisiin maihin. Tämä tyyli tuli jo kauan sitten Isosta-Britanniasta, joka on tunnettu meriliikenteestä, ja on sen jälkeen ottanut vahvan aseman ikuisten suuntausten luetteloon.

Tarkastellaanpa yksityiskohtaisemmin mallin valmistusta merikukkien, köyden ja muiden meren ominaisuuksien kankaista.

Valmistukseen tarvitaan kaksi tyyppistä kangasta: denim ja raidallinen. Sekä kuvio-, ei-kudotut ja ompelutarvikkeet.

Me kiinnitämme malleja niihin ja leikkaamme ne reunalla.

Kummankin materiaalin on oltava liimattu. Tätä varten laita se kankaan ja raudan liimapuolelle.

Jotta pussi pysyisi kunnossa, on parempi käyttää myös puuvillakangasvuoretta. Seuraavaksi sinun on kiinnitettävä kaikki pussin osat yhteen.

10 valokuva

Me muodostamme pussin pohjan. Voit tehdä tämän kopioimalla päivän keskellä sauman, kiinnitä langalla ja ompele kirjoituskone.

Sen jälkeen kierrämme pussin ja ommella taskun.

vuori tehty samalla tavalla kuin sisäpuolella. Yhdellä poikkeuksella - siinä on sisäinen tasku

Seuraavaksi sinun täytyy veistää laukun toinen osa, muodostaa yhteys ensimmäiseen ja salata ne kirjoituskoneella.

Aseta vuori pussiin ja kohdista sivusaumojen kanssa. Sen jälkeen käännymme sen ympärille, pyyhimme sen ja ompelemme sen kirjoituskoneeseen. ja tee kahvat pussiin. Tämän seurauksena on vain ommella painike sisäosastolle, aseta nupit ja koristele sisustuksella.

7 valokuva

Vetoketjullinen pussi

Vetoketju on erittäin kätevä, koska se ei salli pussin sisällön kastumista ja antaa luotettavan suojan.Laukun tekeminen tällaisella kiinnittimellä ei ole kovin yksinkertainen asia, mutta yksityiskohtaiset ohjeet pussin valmistamiseksi kuviosta vetoketjuasentoon auttavat käsittelemään kaikki kysymykset.

 • Vaihe 1 - pussien mallinnus ja leikkaus. Leikkaa 0,7 ja liiman dublerinom, interline. Kun jauhamme kaksi ulkoista osaa ja raudat saumat.
 • Vaihe 2 - Vetoketjun vetoketju. Tässä mallissa sen leveys on 4 cm, mutta voit valita mitä tahansa arvoa makuunne.
 • Vaihe 3 - vuori. Sen leveys on yhtä suuri kuin ulomman osan leveys, mutta pituus kasvaa kasvojen korkeuden ja 1 cm: n verran saumaa kohti.
8 valokuva

Älä unohda sisätaskuja, joissa voit laittaa kaikki tarvittavat pienet asiat.

 • Vaihe 4 - jaa ulompi osa. Ompele sivusaumat ja tee kulmat siten, että pussin pohja on muodoltaan.
 • Vaihe 5 - salama. Suunnittele keskipiste ja aseta sivu 3 cm kummallekin suuntaan. Sivuosista tulisi siirtää 2,5 cm.
11 valokuva
 • Vaihe 6 - Kiinnitä varmuuskopio vuoraukseen
 • Vaihe 7 - ompele kahvat ja kerää kaikki pussin yksityiskohdat

Matkalaukun pussi

Kun olet oppinut vetämään vetoketjua, voit aloittaa matkakassin luomisen. Sen malli on hyvin yksinkertainen, pussi koostuu edestä ja takasta, kahdesta sivuosasta, pohjasta, kahvoista ja solista. Kaikki alkaa edes aloittelijoille - kaikki tiedot on siirrettävä vain kankaalle, leikattava ja ompeltava.

Patch Bag

Niille, jotka eivät tiedä, mitä tehdä vaatteilla, mutta eivät voi heittää niitä pois, on erinomainen ratkaisu - tehdä laukku näistä romuista. Se ei tuota pussin vahvuutta koko kankaasta, ja et näe tällaista muotoilua missään muualla. Silppurit voivat olla joko vakio- tai suorakulmaisia ​​tai kolmionmuotoisia, trapetsikuvia, timantteja ja jopa ohuita raitoja, jotka on ommeltu yhteen ja muodostavat pystysuoria tai vaakasuoria viivoja.

Tämä käsilaukku voidaan tehdä kahdella eri tavalla. Ensimmäinen on yksinkertaisin.

Toinen vaihtoehto on hieman monimutkaisempi, mutta yksityiskohtaiset ohjeet auttavat sitä selviytymään ilman suuria vaikeuksia.

Säkkipussi

Säkkipussi on varsin lujasti mukana tulevan kesän muotisuunnissa, eikä ole sattumaa, että materiaali on halpa ja kestävä, asianmukainen koristelu ja koristelu näyttää hyvin mielenkiintoiselta. Sopii minkä tahansa muotoisten ja kokoisten pussien pussiin, postimiehet tällaisesta kankaasta näyttävät vaikuttavilta. Tämän materiaalin avulla voit näyttää maksimaalisen mielikuvituksen luomalla koriste-elementtejä - raitoja, merkintöjä, hahmoja, kankaasta tai etnisiä tulosteita - kaikki näyttää hyvältä.

9 valokuva

Seuraavassa videossa kerrotaan, miten voit ommella mielenkiintoisen laukun säkkikangas omin käsin:

Jouset - tämä on yksi yksinkertaisimmista yritystarkoituksiin käytetyistä pusseista - kun siirryt myymälään, vaihda tavallinen paketti. Mutta jos valitset oikean materiaalin ja lisäsuunnittelun, saat yksinkertaisen tyylikkään laukun, joka sopii paitsi myymälälle ja Dachalle, myös monenlaisiin tehtäviin.

Se on valmistettu yhdestä kankaasta, joka tarvittaessa vahvistetaan flizeliinillä tai muulla kankaalla, jotta se voi säilyttää muodon. Tällaisen pussin ompeleminen on erittäin helppoa, se ei vie paljon aikaa ja antaa mielihyvää - voit helposti varmistaa tämän yrittämällä:

 • tehdä tyhjiä materiaaleja kangasromujen levittämiseksi;
 • käsittelemme tulevan pussin reunoja;
 • merkitse ja ompele sivusaumat;
 • tee ylempi reuna;
 • muodostaa pussin pohja;
 • Vaihe 6 - ompele kahvat.
7 valokuva

Kenkäpussi

Erittäin käytännöllinen vaihtoehto äideille, joiden lapset tulevat pian ensimmäiseen luokkaan tai jo menevät kouluun - sitomaan oman kenkäpussinsa. Se tehdään hyvin yksinkertaisesti - pyöreä pohja, ja sitten koko sivuosa on neulottu ympyrään. Voit jopa antaa lapselle sitoa tai ommella sellaisen käsilaukun itse (jos se on tyttö) tai uskoa korujen sovellusten leikkaamista.

Yhdessä tehty laukku ilahduttaa kaikkia sen luomiseen osallistuneita.

Kaavion mukaiset kumit ja kuviot:

Neulominen alkaa 80 silmukalla, jotka jakautuvat tasaisesti neljälle neulanneulalle. Halutun pituuden mukaan kuvio on neulottu etupatiini, jonka jälkeen väri muuttuu ja elastinen neulotaan.

Internetissä on paljon ideoita, jotka koskevat kotikäyttöön tarkoitettujen laukkujen kirjontaa - tytöt jakavat ne verkkosivuillaan, käsityökaluissa, blogeissa, sosiaalisten verkostojen henkilökohtaisilla sivuilla. On sekä valokuva- että video-opetusohjelmia, joissa on vaiheittaiset selitykset, eikä ole epäilystäkään siitä, että edullinen ja kaunis laukku toimii varmasti.

Macramen kutoa

Asu erikseen makro-pusseihin. Ne näyttävät hyvin ilmavilta ja tyylikkäiltä ja täydentävät kesän ulkoasua, niiden vähäinen haittapuoli - ne voidaan käyttää vain kesällä ja paremmin aurinkoisella säällä - ne eivät sovi sateelle. Tämä ei kuitenkaan vähennä mestariluokkien ja oppituntien määrää tällaisten pussien valmistuksessa. Ne yhdistävät viihdyttävän harrastuksen, joka antaa hyödyllisen tuloksen - aikuiset voivat unohtaa ongelmansa jonkin aikaa, ja ne auttavat lapsia kehittämään sormien hienojakoisia taitoja.

Niitä voidaan täydentää hameilla, kauniilla helmillä, erilaisilla solmuilla, mielenkiintoisella kahvalla - kaikki tämä lisää sen viehätystä ja tekee siitä entistä houkuttelevamman.

Aloittelijoille suunnattuja kaavioita ja kudontakuvioita voidaan tarkastella seuraavassa videossa:

Kauniita ideoita

Käsityötä ei voida tehdä mekaanisesti - se tarvitsee inspiraatiota. Olipa ruoanlaitto, siivous, neulonta tai kirjonta - ilman hyvää tunnelmaa ja ideoita on mahdotonta luoda kauniita ja hyödyllisiä asioita, valmistaa herkullista ateriaa tai puhdistaa taloa.

Jos haluat innostaa tekemään kirjonta- laukkuja omin käsin, tutustu valikoimaan kauniita malleja kaikissa tilanteissa käyttäen erilaisia ​​ompelu- ja kudontamuotoja:

 • Käsintehtyihin esineisiin liittyy usein etnisiä vivahteita. Niinpä, tavallisesta mustasta kankaasta valmistetusta säkkipussista, lisättynä hameen, moniväristen kuvioiden ja nahkahihnojen avulla osoittautuu Baijerin (tirolilaisen) kansallisen tyylin lisävaruste.

Tämä käsilaukku sopii erinomaisesti matkoille - se sopii kaikkiin tärkeimpiin pieniin asioihin - ja jokapäiväiseen käyttöön, erityisesti kesällä.

Muuten, nämä harjat ovat erittäin helppo tehdä itse.

 • Villat asiat näyttävät hyvältä yhdessä toistensa kanssa - esimerkiksi neulottu villapaita ja pieni käsilaukku. Tämä malli on valmistettu pehmeästä vaaleanpunaisesta väristä, jolloin kuva on ilmava ja samalla kodikas.

Pigtailit ja virkattu kukka koristavat täydellisesti sekä lentävät mekot, maxi-hameet että jopa klassisen valkoisen T-paidan ja farkkujen version.

 • ”Owl-tyyli” on nykyään epätavallisen suosittu - söpöjä olentoja, jotka asettuvat tyynyille, huopia, T-paitoja, farkkuja ja tietysti muoti-käsilaukkuja.

Ne on kirjailtu yksinkertaisesti ja ne voivat täydentää olemassa olevaa mallia ja olla uuden, ainutlaatuisen käsintehdyn laukun ytimessä. Seuraavassa on muutamia kaavioita ja esimerkkejä onnistuneesta työstä:

On paljon ideoita laukkuille, paljon kuvia, ohjeita, vinkkejä tarjotaan mistä tahansa aiheesta, sekä arvosteluja tytöistä, jotka ovat jo yrittäneet toistaa mestariluokkaa. Riittää, kun määritetään tulevan lisävarusteen tyyliin ja tarkoitukseen suunnilleen suunnattu suunta - ja kukin välttämättä pystyy luomaan "sen" käsilaukun, vain yhden.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet