Ompelupussit

Tee-se-itse-matkalaukku: kuvio ja räätälöinti

Tee-se-itse-matkalaukku: kuvio ja räätälöinti

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Miten ommella naisten matkalaukku?
 2. Me ommella vanhoista farkuista
 3. Nahka: mestariluokka

Matkalla menossa jokainen ottaa mukanaan tietyn vähimmäismäärän asioita, jotka täytyy laittaa jonnekin. Useimmiten näihin tarkoituksiin matkakassit käytetään sopivimpana vaihtoehtona mihin tahansa kuljetukseen, olipa kyseessä sitten auto, bussi, juna tai lentokone. Tämä tarvittava matka-apuväline voidaan ommella omin käsin, samalla kun säästät rahaa ja tulla ainutlaatuisen, tilavan ja kätevimmän laukun omistajaksi.

Miten ommella naisten matkalaukku?

Naisten matkalaukku on tärkeä. Sen ei pitäisi olla vain tilava, jossa on paljon taskuja, vaan myös kaunis. Kun ompelet tätä lisävarustetta omin käsin, kaikki nämä ominaisuudet voidaan ottaa huomioon, ja sinun on aloitettava kankaan valinta.

Ompelumateriaalin on oltava kestävä, koska pussin on kestettävä tiettyjä kuormia. Laukku, pressu tai gretta, joita käytetään työvaatteiden ompelemiseen, sopivat erinomaisesti ompelupusseihin.

Tarvikkeen ompelemiseen tarvitset 75 cm pituisen kankaan, jonka leveys on 150 cm, salama 65 cm pitkä, nailonkierre. Mutta ensin sinun täytyy tehdä kuvio kaavapaperille tai jäljityspaperille.

Ompelun vaiheet ovat:

 1. Suurelle sivuseinälle kiinnitetään trapezoidin kaltainen muotojossa alapuoli on 54 cm, yläosa on hieman pienempi, nimittäin 52 cm, ja sivut ovat 35 cm, osan kulmat on pyöristetty. Tällaiset aihiot tarvitsevat kaksi kappaletta. Laukun pohja ja kaksi päätä ilmaistaan ​​yhtenä kappaleen muotoisena kappaleena, jonka koko on 100x26. Kynät kiinnittävät suorakulmaisen osan, jonka leveys on 10 cm, mutta pituus voidaan säätää halutusta riippuen, se voi olla 30 - 50 cm.
 2. Valmistettu malli kankaan päälle ja hahmotellaan kaikki yksityiskohdat, ottaen huomioon saumojen päästöt, nimittäin 1,5 cm, alamme kerätä pussin. Ensinnäkin ompele vetoketju yläosan kahden osan väliin. Voit tehdä tämän vetämällä vetoketjun vetoketjun pitkät osat, kaikki yksityiskohdat väärälle puolelle. Sitten nastojen avulla kiinnitämme vetoketju yksityiskohtiin ja ommella.
 3. nyt jatka kahden silmukan ompelemista silmukoiden muodossa vetoketjun ja yksityiskohtien välissäjoka on samalla pussin pohja ja päät. Tätä varten sinun on taitettava kaksi pääosaa ylöspäin, ja niiden väliin on asetettava silmukka ja ommel väärältä puolelta. Toisaalta ompele toinen silmukka. Käännä nyt yksittäinen kappale ja salaa se etupuolelta.
 4. Keittäminen kahvat ompeluun. Kunkin työkappaleen kohdalla kierrämme leikkaukset saumaiselle puolelle, sitten taitetaan kukin pala puoliksi ja ommella se kummallekin puolelle. Valmiit kahvat on kiinnitetty nastoilla trapetsikuvioihin. Kahvan kahden pään välinen etäisyys riippuu niiden pituudesta sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä.
 5. Aloitamme ompeleen vetoketjulla ensin yksi suuri sivuseinä, jossa on kahva, ja sitten toinen.
 6. Haluttaessa tässä mallissa voit lisätä kovan pohjanpussin asettaminen. Voit tehdä tämän leikkaamalla pahvi ja kostuttamalla sen kankaalla. Pahvin sijasta voit käyttää polyuretaanivaahtoa, izolonia, linoleumia, pukeutumispaperia.

Me ommella vanhoista farkuista

Vanhojen farkkujen tienvarsi on helppo ommella, ja mikä tärkeintä - ainutlaatuinen ja jäljittelemätön malli saadaan ilman paljon materiaalikustannuksia.

Ompeluun tarvitaan:

 • vanhat farkut ja nahka kynät ja pohjat;
 • vuori kangas;
 • vuorovaikutus tai dublerin;
 • nastat, langat, ompelukone;
 • Kuvio.

Ensin täytyy leikata farkut kiinnitysalueella ja takaisin pitkin saumaa. Kaksi puolta, jotka leikattiin sisäpuolista saumaa pitkin, osoittautuivat. Farkkujen yläosa on suunniteltu suurille sivuseinille, ja pohja on käyttökelpoinen kahvien ja pussien päiden leikkaamiseen. Me raudoitamme aihioita ja kiinnitetään kuvio, jonka avulla leikataan osat pois, ottaen huomioon saumavarusteet.

Jos farkkujen yläosa on suunniteltu pienemmän kuvion sivuseinämiin, voit pistää paloja ja sitten koristaa esimerkiksi teipillä.

Nyt leikkaa vuori, voit käyttää vanhaa paidaa. Leikkaamme sivut, pohja ja päät. Voit ommella vetoketjullisia taskuja ja avata suurille sivuille haluttaessa. Laukun pohja voidaan valmistaa sekä nahasta että denimistä. Alemman osan muokkaamiseksi on parempi tehdä ylimääräinen irrotettava pohja, joka koostuu pahvista kangaskotelossa ja kiinnitetään pääkappaleeseen kosketusnauhanauhan avulla.

Vahvista farkelinin tai dublerinomin perus denim-yksityiskohtia, ompele ne sitten vuorauksen yksityiskohdilla ja jatka kahvojen valmistukseen. Valmistetut kaksi osaa sijoittavat saumaton puoli ylöspäin, ja jokaisen aihion keskelle asetetaan valmistetut nahka- nauhat. Kummallakin puolella käännetään jokaisen yksityiskohdan osia siten, että muodostettu reuna menee iholle ja nasta nastoilla. Sitten me pistämme molemmat aihiot kummallekin puolelle.

Siirrymme pussin kokoonpanoon:

 1. Ensiksi ompele vetoketju yläosaan. Ompele sitten kaksi suurta sivua pussin pohjaan väärällä puolella.
 2. Nastojen avulla kiinnitämme kahvat isoille sivuille ja sitten jauhetaan pois. Tulevan lisävarusteen päihin ompele silmukoita. Jos ne ovat renkailla, voit tulevaisuudessa ommella pitkän kahvan valmiiseen pussiin, joka on kiinnitetty renkaisiin karabiinilla.
 3. Ompele pussin päät ylätasolla, jossa vetoketju on jo ommeltu. Se osoittautui pitkäksi kaistaksi, jonka kiinnitämme ensin pussin yhteen seinään ja sitten toiseen.

Laukku on käyttövalmis.

Miten voitte farkkuhameen mallin, katso seuraava video.

Nahka: mestariluokka

Voit ommella nahkakassin omilla käsilläsi:

 • pussin nahkakappale pussiin ja paksu, paksu nahka-kaula pohjaan;
 • naskali;
 • sakset tai veitsi;
 • liima;
 • kaksi vahvaa neulaa, joissa on laaja silmä;
 • vasara;
 • mittanauha;
 • erityinen kierre ihon ompelemiseen;
 • salama.

Ensin täytyy tehdä kuvio, joka koostuu kahdesta pääosasta. Vedä sivuille ja pohjaan suorakulmio, jonka leveys on 55 cm ja pituus 89 cm, toinen suorakulmio, joka on 123 cm pitkä ja 21 cm leveä, on pussin päät ja yläosa. Kynät, vedä suorakulmioita, joissa on pyöristetyt päät molemmin puolin.

Lisävarusteita voi koristaa sovelluksen muotoiltujen elementtien avulla, jotka vedetään ensin paperille ja siirretään sitten iholle liidun avulla.

Sovellamme kuvion ihon saumaiselle puolelle, jäljitämme sen, ottaen huomioon saumavaran ja leikkaamme sen. Tuloksena olevat aihiot silitysivät rautaa, levittävät niitä kuvapuoli ylöspäin ja asettavat niihin paperiarkin.

On tarpeen rautaa tasaisesti ilman painetta.

Ennen aihioiden ompelemista on syytä hahmotella linjat, joita pitkin ommel seuraa. Tämä tehdään joko erikoistyökalujen avulla tai viivoitetulla viivalla. Sitten on tarpeen tehdä reikiä tulevaa saumaa varten joko lävistimen avulla tai awl: n ja vasaran avulla. Yksityiskohdat on ommeltu satulapiston avulla, joka on vahvin ja luotettavin. Muodostuneen sauman on tapettava vasara, jotta ompeleet ovat hyvin säädettyjä.

Pääsy kynien muodostumiseen. Aluksi liimatessamme ne yhteen, mutta emme jätä tontteja kokonaan kummallekin puolelle, joka liitetään sitten tärkeimpään aihioon. Asennamme nylonjohdon, jonka läpimitta on 8 mm jokaisen aihion sisällä, sen päät on tahriintunut liimalla ja asetettu kahvan sisään. Tämän elementin pyöreä poikkileikkaus on säilytettävä. Ompele kahvat päätyökappaleeseen.

Aluksi liimamme toiselle osalle ja ommellamme sitten lukkolistan ja leikkaamme vetoketjun paikan. Ompele se tarttumalla varovasti vain reunaan. Kaksi vetoketjua kulkee molemmilla puolilla. Haluttaessa ommellaan kaksi taskua pussin yläosan molemmille puolille. Sitten molemmat aihiot on ommeltu yhteen vyötärön kanssa muodonmuutoksen estämiseksi.

Tuloksena saadut saumat on liimattu paikoissa sauma-päästöoikeuksien alle ja ne on kiinnitettävä vasaralla. Ensinnäkin toisella puolella ja sitten toisella puolella.

Nyt voit aloittaa vuorauksen. Leikkaamme sen samoin kuin tärkeimmät aihiot. Se osoittautui kahdeksi osaksi.

Lukkohihna on leikattu nahasta, joka on sama kuin pääkuoressa ja ommeltu vuori- kankaan. Se on kohtisuorassa ommeltu useita pieniä nahkapäällysteitä. Pieni nahkaverhoilu on myös ommeltu toiselle vuorauksen yksityiskohdalle. Molemmat osat on ommeltu.

Laukun sisällä on korkki ja valmis vuori. Nahkaverhoilu, ommeltu vuori- kankaan pääosiin, liimaa cheprakomilla ja pussilla. Vuoren kaiuttimet voidaan tarttua useisiin ompeleisiin. Liimaamme vuorauksen yläosan myös vetoketjun alla olevan lukituslevyn avulla ja sitten ommellaan sen - ja laukku on valmis!

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet