kengät

Nubuck ja mokka: materiaalien ominaisuudet ja erot

Nubuck ja mokka: materiaalien ominaisuudet ja erot

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. ominaisuudet
 2. Mikä ero on?
 3. Miten hoitaa?

On olemassa erilaisia ​​nahkakankaita, joilla on monia samankaltaisia ​​ominaisuuksia ja jotka eivät poikkea toisistaan ​​ulkonäöltään. Voidaan katsoa johtuvan heistä nubukista ja mokkanahasta. Heti ihminen ei pysty selvittämään, mitä eroja on, joten usein hän ei saa sitä, mitä hän tarvitsee. Häikäilemättömät myyjät voivat antaa liian kalliita materiaaleja parempiin analogeihin. Siksi sinun pitäisi tietää, miten erottaa toinen toisesta ja ostaa oikea asia, joka voi kestää pitkään. On myös tärkeää ottaa huomioon joitakin tällaisista materiaaleista valmistettujen vaatteiden ja kenkien hoidon vivahteita.

ominaisuudet

Suede - yksi kalleimmista ja korkealaatuisista kiillotetusta nahasta. Se on valmistettu suurten villieläinten ihosta. Tämä raaka-aine käsitellään rasvan parkinnalla, jonka jälkeen materiaali saa seuraavat ominaisuudet: hienous ja sametti, korkea pehmeä harja. Jos iho erittyy tällä tavalla, se on hygieeninen, mahdollistaa täydellisen ilmavirran, se voidaan venyttää ilman ongelmia. Materiaali säilyttää alkuperäisen muodon ja esteettisen, siistin ulkonäön jo pitkään. Suede ei voi aiheuttaa allergioita, on täysin turvallinen aikuisille, lapsille ja eläimille.

Mutta on miinus. Kangas ei koske kosteutta, joten siitä valmistettuja elementtejä ei saa käyttää sateessa. Sinun täytyy käyttää erikoistyökaluja, jotka voivat hylätä veden. Niiden tulisi käsitellä kenkiä ja vaatteita, jotta he voivat suojella asioita ja antaa heille mahdollisuuden palvella omistajaa pitkään.

Nubuck on valmistettu irtotavarana. Materiaali on sidottu kromiparkitukseen. Hionta tapahtuu pienillä hioma-aineilla. Tämän hoidon takia kasa ei ole liian pitkä, kangas ei käytännössä ulotu. Pinta voi likaa melko nopeasti, varsinkin ilman asianmukaista hoitoa.

Nubuck-kankaalla on huokoinen pinta, joten iho voi hengittää. Se pelkää myös nestettä, ilman erityistä kyllästystä voi hävitä kaunis ulkonäkö.

Nubukia on useita.

 • Keinotekoinen. Ulkoisesti se voidaan sekoittaa luonnonmateriaaliin, palvelee pitkään, luotettavana ja kestävänä. Mutta ei ole hengitysvaikutusta. Ilmanläpäisevyys on erittäin alhainen. Sillä on pieni hinta. Hyvä vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat edullisen, mutta melko laadukkaan asian.
 • Nubuckin öljy Se kyllästää rasvaa, joka suojaa riittävästi elementtejä kastumasta.

Mikä ero on?

On tärkeää nähdä materiaalien erilaisuus ajoissa, muuten voit ostaa jotain täysin erilaista kuin mitä suunniteltiin. On olemassa tarkkoja eroja, jotka auttavat valitsemaan laadukkaita kohteita. Nubukin rakenne on samettinen, pinta on pehmeää. Se on luotu kiillotuksella.

Joitakin enemmän eroja nubukista mokkanahasta.

 • Materiaalin laatua on arvioitava. Suede-esityksessä käytettiin lähes aina hirven tai hirven ihoa. Nubuck on valmistettu karjan vuodista.
 • Kuten aiemmin mainittiin, materiaalien valmistuksessa käytetään erilaisia ​​materiaaleja.
 • Kankaat ovat hyvin samankaltaisia, mutta nubukki voidaan helposti erottaa mokkanahasta. Sen villi on paljon matalampi kuin mokkaniemi. Myös mokkanahat ovat usein kahdenvälisiä, ja nubukki on samettinen vain toisella puolella (edessä).
 • Mokkanahka on hyvin venytetty, mutta nubukki on tiheä materiaali, jonka elastisuus on vähäinen.
 • Materiaalit ovat helposti erotettavissa, jos ne otetaan käsiksi. Valmistajat käsittelevät mokkanahkaa kahdelta osapuolelta, joten se on pehmeämpi ja hellävaraisempi kuin nubuck.
 • Materiaalit eivät pidä nestettä ja kosteutta, niillä on vähän yhteyttä niihin, mutta nubukki on herkempi niiden vaikutuksille.
 • Suede pitää esityksen pitempään kuin vastaava.
 • Nubuckia tulisi käsitellä tarkemmin, se palvelee vähemmän kuin mokka.
 • Nubuckilla on alhainen hinta, ja mokka - kallein nahka.

Velouria on helppo erottaa mokkanahasta ja nubukista. Katsokaa rakennetta. Velourin toinen puoli on sileä, toisella on torkut (lyhyt ja paksu). Tätä materiaalia voidaan usein sekoittaa puvun takia pellavan pellavan kanssa, mutta sen valmistuksessa käytetään heikompilaatuisia raaka-aineita. Valmistustekniikka velouri - yksinkertaistettu. Siksi sillä on alhainen hinta ja lyhyt käyttöikä. Se on valmistettu erittäin paksusta nahasta (sika ja lehmännahka) ja raaka-aineista, jotka ovat vahingoittuneet.

Miten hoitaa?

Jotta huolehdittaisit asianmukaisella tavalla pitkän käyttöiän, sinun tulee valita jokaiselle materiaalille hyvä ja laadukas harja. Nubuck-kankaita on vaikeampi, joten jos käytät harjaa niille, kun hoidat säämiskää, voit vahingoittaa pehmeää ja tehdä ulkonäöstä vähemmän esteettisen ja houkuttelevan.

Muutamia hyödyllisiä vinkkejä ja suosituksia kodin puhdistamisesta:

 • Ennen kenkien käyttöä on parempi käsitellä niitä kyllästyksellä, joka hylkää roskat, kosteuden ja lian. Tee se useita kertoja, odottamalla jonkin aikaa kuivua kengät jokaisen sovelluksen jälkeen.
  • On parempi puhdistaa materiaali erityisillä kumiharjoilla, jotka löytyvät helposti erikoisliikkeestä. Jos et pysty käyttämään harjaa, yritä päästä eroon likaisesta yksinkertaisella pyyhkeellä tai hienolla hiekkapaperilla (nukes).
  • Käytössä on käytettävä suihkeita lähtöä varten. Ennen levittämistä on parempi päästä eroon kenkien lialta märällä sienellä ja kuivalla.

  Jotta hankalat myyjät joutuisivat tuntemaan eri materiaalien ominaisuudet. Kengät on valittava huolellisesti ja huolellisesti, koska se riippuu siitä, kuinka kauan se voi kestää menettämättä kaunista ulkonäköään.

  Tietoja mokkan ja nubukin hoidon ominaisuuksista, katso alla.

  Kirjoita kommentti
  Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

  muoti

  kauneus

  suhteet