Nahkatakit

Miten sileä nahkatakki kotona?

Miten sileä nahkatakki kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Paras tapa
 2. Tehottomat ja kielletyt menetelmät
 3. Hyödyllisiä suosituksia
 4. Ryppyjen ehkäisy

Nahka on käytännöllinen ja kestävä materiaali, jonka avulla sitä voidaan käyttää yleisesti päällysvaatteiden ompelussa. Erinomaiset koristeominaisuudet ja korkeat kulumiskengät ovat erittäin suosittuja ja eivät mene pois muodista monta vuotta. Pitkäaikaisen varastoinnin aikana kuitenkin esiintyy mustelmia ja taitoksia, minkä vuoksi ihon tasoittamisen ongelma kotona on enemmän kuin merkityksellinen.

Paras tapa

Nahkatakkien tasoittamiseen on useita menetelmiä, ja niiden valinta riippuu materiaalin laadusta ja paksuudesta, mustelmien asteesta ja tarvittavien kalusteiden saatavuudesta.

 • Luonnollinen tasoitus. Tämän menetelmän ydin on, että tuote ripustetaan ripustimeen ja jätetään yksin useiksi päiviksi. Korvien suoristamisen termi riippuu materiaalin paksuudesta ja laadusta. Esimerkiksi ohuesta nahasta valmistetut mallit pystyvät tasoittumaan kokonaan kolmen päivän kuluessa, ja jos tuote on rypistynyt hieman, yksi päivä riittää. Paksuista sioista valmistetut takit suoristuvat paljon kauemmin - joissakin tapauksissa se voi kestää jopa seitsemän päivää. Tämän menetelmän käytön tärkeimpänä edellytyksenä pitäisi olla oikea ripustinvalinta. Tuotteen ei pitäisi olla liian ohut, ja sen koon tulisi selvästi vastata vaipan kokoa. Paras vaihtoehto olisi puinen tai leveä muovinen ripustin. Ohuiden lankakuvioiden käyttöä ei suositella.

Jos vaippa ei ole kovin ryppyinen tai juuri ostettu, niin tavallinen asialle sopii hyvin: takki on käytettävä, kiinnitettävä täysin ja kuljettava siinä 2-3 tuntia.

 • Höyrysauna. Tämä menetelmä on varsin tehokas ja antaa sinulle mahdollisuuden järjestää paljon ryppyisiä asioita. Tasoituksen suorittaminen edellyttää, että vaippa asetetaan ripustimiin ja ripustetaan kylpyammeen päälle. Sitten sinun täytyy sulkea ovi huoneeseen ja avata kuuma vesi. Kun kylpyhuone on täynnä höyryä, yritä suoristaa voimakkaita mustelmia ja ryppyjä kuivilla käsillä ilman, että venytät ihoa ja toimia äärimmäisen varovaisesti. 15 minuutin kuluttua kuumaa vettä voidaan kytkeä pois päältä ja tuote jätetään kylpyhuoneeseen jonkin aikaa. Yleensä se, että takki otti sen alkuperäisen ulkonäön, riittää 50 minuuttia.

Höyrysaunan vaikutuksesta on varmistettava, että kiehuvat vesipisarat eivät putoa tuotteeseen. Muuten, kuivauksen jälkeen iholle voi tulla valkoisia täpliä.

 • Öljyn käsittely. Tässä menetelmässä käytetään maapähkinävoita. Sileiden mustelmien sulkemiseksi on välttämätöntä käsitellä ongelma-alueita öljyssä kostutetulla puuvillapyyhkeellä. Joissakin aikaväleissä toimenpide tulisi toistaa 4 kertaa. Pähkinäöljy voi nopeasti ja syvästi liota ihon huokosiin ja suoristaa materiaalin tehokkaasti. Tämä menetelmä on erittäin tehokas ja mahdollistaa vanhoista ryppyistä ja taitoksista, jotka johtuvat pitkäaikaisista varastoista. Käsittelyn päätyttyä on suositeltavaa sijoittaa takki ripustimiin ja ripustaa se tuuletettuun tilaan 2-3 tuntia.

Öljyn tasoittamisen tärkein edellytys on nahan pinnan puhtaus. Muussa tapauksessa lika imeytyy öljyn mukana syvälle ihoon ja tämän tuotteen puhdistaminen on melko ongelmallista.Pähkinäöljy, jonka pääraaka-aine on saksanpähkinä, on kuitenkin melko kallis työkalu, minkä vuoksi takin tasoittaminen vaatii tiettyjä investointeja. Menettelyn kustannusten pienentäminen auttaa korvaamaan kalliimman koostumuksen halvemmalle petrolatumille, glyseriinille tai risiiniöljylle. Nahkatuotteen käsittely näillä työkaluilla ei ainoastaan ​​auta nopeasti rypistettyjä alueita, vaan myös suojaavat ihoa ennenaikaisesta kuivauksesta.

 • Höyrygeneraattorin käyttö. Ennen kuin aloitat nahkatakin poistamisen, sinun tulee lukea tiedot etiketissä. Niinpä vettä hylkivillä yhdisteillä kyllästettyjä malleja ei voida höyryttää lainkaan. Vasta-aiheiden puuttuessa tätä menetelmää voidaan käyttää turvallisesti, varsinkin kun se on varsin tehokas. Höyrystämisen pitäisi alkaa tuotteen valmistuksesta. Tätä varten sinun täytyy vapauttaa taskut, avata turkista huppu ja aseta takki ripustimeen. Kytke sitten höyrygeneraattori tai rauta päälle pystysuoran höyryn avulla ja höyry taitokset tasaisesti.

On suositeltavaa pitää laitetta 10-15 cm: n etäisyydellä nahkapinnasta, eikä yritä pysyä yhdessä osassa yli kolme sekuntia. Tällöin isku tulisi suorittaa pisteessä, eikä sinun tarvitse höyryä koko tuotetta kokonaan.

 • Kuiva tasoitus. Tämän menetelmän ydin on tuotteen hellävarainen ja huolellinen silitys lämpimällä silitysraudalla. Voit raudata nahkatuotteita joko kääntöpuolelta vuorauksen läpi tai etupuolelta käärepaperilla tai paksulla puuvillakankaalla. On erittäin tärkeää, ettei raudan pohjan ja nahan pinnan välistä suoraa kosketusta. Tästä syystä sideharso tai hieno kangas on tässä tapauksessa kielletty. Älä käytä kohokuvioituja keittiöpyyhkeitä, niin sanottua "vohvelia": iholla on melko pehmeä rakenne ja tämän kankaan tekstuuri voidaan painaa materiaaliin.

Ihon silitys on tehtävä alimmassa lämpötilassa, joka yleensä vastaa yhtä rautaregulaattorin osaa. Yleensä silkki ja muut herkät kankaat silitetään tässä lämpötilassa. Silitys taitoksia pitkin on tehtävä hyvin huolellisesti, jotta iho jäähtyy. Ongelma-alueet, kuten hihat, kaulus ja hartiat, on silitettävä lisävarusteilla, ja jos niitä ei ole, voit käyttää pyyhettä, joka on rullattu ja sijoitettu tuotteen sisään. Höyryn käyttö on ehdottomasti kiellettyä ja pysyä yhdessä paikassa yli kaksi sekuntia.

 • Painamalla. Jos henkilö ei ole kotona eikä ole mahdollisuutta ajaa tuotetta perinteisellä tavalla, puristamismenetelmä on tervetullut. Tämä tekniikka kuuluu säästöryhmään eikä vaadi erikoistyökalujen ja kodinkoneiden käyttöä. Kirjapino, pannu tai altaan, jossa on vettä ja kangasta käärittyjä tiiliä, sopivat lehdiksi. Takki on sijoitettava kovalle alustalle, esimerkiksi pöydälle, ja painettava rypistyneitä paikkoja puristimella. Tässä asennossa asia jätetään yöksi, ja aamulla se ripustetaan hartioille täydellistä suoristusta varten.

Tehottomat ja kielletyt menetelmät

Yksi tehottomimmista keinoista nahkahousujen tasoittamiseen sisältää suoristavat rypyt hiustenkuivaajalla. Kuivalla ilmassa on kielteinen vaikutus nahan pintaan ja tekee siitä kovaa ja karkeaa. Sen lisäksi vanhat taitokset on tällöin silitys tuskin epätodennäköistä. Luonnollisen nahan tuhoava toimenpide on kuuman veden käyttö.

Kun tuotetta tasoitetaan kiehuvalla vedellä, rypistyneet paikat tietysti suoristuvat, mutta materiaali voi muuttua ja muuttaa väriä. Se ei auta poistamaan taitoksia ja venyttämään ongelma-aluetta eri suuntiin. Tämä pilaa vain tuotteen ulkonäön, kun taas rypyt pysyvät paikoillaan.

Hyödyllisiä suosituksia

Usein vaatteita tasoitettaessa syntyy melko epätavallisia tilanteita, josta voit käyttää yksinkertaisia, mutta samalla käytännön neuvoja.

 • Jotta rypyt voidaan poistaa asianmukaisesti kauluksesta, on välttämätöntä iskeä se molemmilta puolilta tiheän kankaan läpi, sitten hieroa maapähkinävoita tai vaseliinia välittömästi ihoon. Vakavien ryppyjen tapauksessa toimenpide on toistettava kahdesti, ja yleensä riittää, että kaulus saa alkuperäisen ilmeen ja takki näyttää uudelta.
 • Jos nahka- vaatteissa on erilaisia ​​vikoja, höyryä ei saa missään tapauksessa käyttää. Tämä menettely voi pahentaa tilannetta ja ongelmatilanteet tulevat näkyvämmiksi. Tässä tapauksessa öljynjalostus tai kuiva silitys soveltuu hyvin.
 • Kun suoristetaan taitoja talvivaippiin, joissa on irrotettava eristys, on suositeltavaa käyttää höyrystintä. Käsittelyn jälkeen tuote on ripustettava ripustettavaksi ripustimiin ja jätettävä tuuletettuun tilaan useita tunteja.
 • Höyryaltistuksen jälkeen iho on kuivattava hyvin. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa tehdä lämmityslaitteiden läheisyydessä tai suorassa auringonvalossa. Tuotteen tulee olla hyvin ilmastoidussa tilassa, jossa on normaali kosteus.

Ryppyjen ehkäisy

Ripsien ja mustelmien välttämiseksi nahkatakki on säilytettävä asianmukaisesti. Paras säilytysvaihtoehto olisi vaatekaappi, jossa tuote ripustaa vapaasti ripustimiin, eikä sitä voida taittaa kaapissa. Käytännön ratkaisu olisi käyttää erillistä tapaa mallin tallentamiseen. Tämä auttaa suojaamaan vaipan jatkuvaa mekaanista rasitusta, joka altistuu joka kerta, kun kaapin ovi avataan.

On myös erittäin tärkeää noudattaa kosteusjärjestelmää huoneessa, jossa nahkatuotteita varastoidaan. Liian kuiva ilma johtaa kosteuden haihtumiseen ihon huokosilla ja materiaalin nopealla karkeutumisella, kun taas liian kostea ilma edistää sen liiallista juottamista, alkuperäisen kiillon katoamista ja häviämistä. Lisäksi, jos takki on liotettu sateessa, sen asettaminen kaappiin ei ole suositeltavaa. Ensinnäkin ihon tulisi olla täysin kuiva, ja vasta sen jälkeen se voidaan poistaa paikaltaan.

Osaava hoito ja pehmeä sukka voivat merkittävästi pidentää nahkatuotteiden käyttöikää ja varmistaa niiden alkuperäisen ulkonäön säilymisen koko käyttöiän ajan.

Katso, miten nahkatakki höyrytetään alla olevasta videosta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet