takit

Miten pestä vaippa pesukoneessa?

Miten pestä vaippa pesukoneessa?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Millainen takki voidaan pestä pesukoneessa?
 2. Tahrojen valmistus ja poistaminen
 3. Valitse ohjelma ja lämpötila
 4. Pesuprosessi
 5. Vaihtoehtoisia tapoja
 6. Hyödyllisiä vinkkejä

Kylmänä vuodenaikana päällysvaatteet ovat usein likaisia ​​ja näyttävät epämääräisiltä. Sateen tai lumen jälkeen takkeihin ilmestyy paikkoja, joita ei ole helppo poistaa. En halua mennä kauden loppupuolelle saastuneessa takissa, on vain yksi tie - pestä se kotona.

Miten pestä vaippa kirjoituskoneessa, joka takki voidaan pestä kirjoituskoneella ja kumpi ei ole sen arvoinen? Löydät vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin materiaalissamme.

Millainen takki voidaan pestä pesukoneessa?

Syksyllä ja talvella käytämme kauniita ja lämpimiä turkisnahkoja, sadetakki- kankaasta tai esimerkiksi ilmastoinnilla, jotka vaativat perusteellista pesua keväällä. Luonnollisesti tuotteet, jotka on valmistettu vedenkestävästä kankaasta, eivät ole niin nopeasti likaisia. Mutta valitettavasti monet huonot sääolosuhteet ja sateiden tai lumen täydellinen kuivuminen jälkeen kulkevat sellaisia ​​paikkoja, joita ei ole helppo poistaa. On vain yksi tie - pesu takki tai puisto.

Pese puhallettu talvi-, bolonevuyu- tai syksyn vedenpitävä takki tietysti kotona, esimerkiksi pesukoneessa.

Mutta on tärkeää muistaa, että tuotteet, joiden täyteainetta voidaan pestä, ja joiden kanssa se ei ole tarpeen:

 • artikkeli holofiberistä helposti pestävissä tavallisimmissa pesukoneissa. On tärkeää muistaa, että sinun on otettava huomioon kaikki takin ominaisuudet ja tutkittava huolellisesti kaikki tarrat niin, että pesutilaan ja veden lämpötilaan ei liity liukastumista.
 • Sadetakki Takit myös helppo pestä kotona.
 • Bolonyev tai nailon taitava hostesses pesee takin varovasti kirjoituskoneessa ja ne eivät ole yhtä kauhistuttavia kuin muut päällysvaatteet.
 • Muista, että takit tai puistot, joissa on nahkaverhot, on parempi olla pestä metalliesineillä kirjoituskoneessa, mutta kuljettaa ne kuivapesuun, jossa ammattilaiset voivat käsitellä ongelmaa nopeasti ja tehokkaasti.
 • Lisäksi on tärkeää muistaa, että päällysvaatteiden talvi- tai syksytuotteet, joissa on tietty täyteaine, älä esitä ennen jauheita. Yleensä niin monet, jotka pelkäävät, että vaipan tahrat jäävät koneen pesun jälkeen.

On parempi valmistaa asia pesuun ja sitten helposti päästä eroon saastumisesta.

Tahrojen valmistus ja poistaminen

Ennen kuin lähetät tuotteen suoraan pesukoneen rumpuun, sinun on valmistauduttava asianmukaisesti pesuprosessiin, muuten voit pilata asian:

 • Kuten edellä mainittiin, ennen kuin alat pestä, sinun on tutkittava huolellisesti vaipan etiketti, joka tallentaa kaikki tärkeät tiedot.
 • Takin ja kauluksen hihat ovat likaiset useimmiten. Yleensä nämä rasvaiset vaatteiden paikat on vaikea pestä pois, eikä tahroja ole kovin helppoa poistaa, varsinkin mustasta vaipasta. Suolapitoisuus säästää usein tavallista pesuainetta astioiden pesemiseen. Levitä hieman puhtaalla sienellä, hiero tahroja, ja näet kuinka nopeasti ne siirtyvät pois.
 • Takin kiiltäviä kauluksia tai hihoja voidaan pestä tavallisella saippualla, mieluiten kotitalouksien saippualla. Voit vain saippua porrastettuja alueita, hieroa hieman ja lähettää sen suoraan pesukoneen rumpuun pesemättä sitä. Jos tilalla on erityinen saippua, jonka valmistajat väittävät helposti selviytyvän erilaisista tahroista, voit käyttää sitä.Tärkeintä on muistaa, että tällaisia ​​tahroja talvella ei pitäisi yrittää poistaa valkaisuaineella. Tahra voi olla mennyt, mutta takki voi muuttaa värinsä paljon ja päällystää valkoisia tai kevyitä paikkoja.
 • Irrotettavat kaulukset, erityisesti luonnollisista tai jopa keinotekoisista turkista, on parempi poistaa ennen pesua. Sama pätee hupulle: jos se on valmistettu turkisruuvista, on parempi poistaa se. Kaikki painikkeet, lukot, painikkeet on kiinnitettävä ennen pesua ja lähetettävä sitten laite koneen rumpuun.
 • LisäksiÄlä unohda tarkistaa taskut ja aseta kaikki sisältö. Tarkista myös tuotteen eheys. Loppujen lopuksi pienet reiät, erilaiset saumat, painikkeet, jotka pitävät kiinni "rehellisestä sanasta", voivat pesuprosessissa täysin rikkoa ja vahingoittaa tuotetta. Siksi kaikki pienet ongelmat on poistettava ennen pesuprosessin aloittamista.

Valitse ohjelma ja lämpötila

Jos tuotetarrassa ei ole erityisiä suosituksia, joihin pesutila on parasta valita, voit noudattaa yleisiä sääntöjä:

 • Muista valita lempeä pesutila. Monissa nykyaikaisissa automaattikoneissa on erityisohjelmat takkien, takkien ja muiden päällysvaatteiden pesemiseksi. Tietenkin tällaisen ohjelman avulla tapahtuva pesu on paljon helpompaa, koska valmistajat ovat jo huolehtineet pesun laadusta, ja ohjelma toimii optimaalisissa lämpötilaolosuhteissa.
 • Jos pesukoneessasi ei ole erikoisohjelmaa, voit vapaasti valita ”Manuaalinen” -tilan tai ”Herkkä pesu” -tilan. Korkeissa lämpötiloissa suosikki-asioiden täyteaine voi huonontua ja ei todennäköisesti pysty palauttamaan sitä myöhemmin. Lämpötila, jossa peset, ei saa olla yli 40 ° C, on suositeltavaa valita 30 ° C.
 • Mitä spin, niin et voi liioitella sitä. Neljäsataa kierrosta minuutissa riittää. Monia tuotteita suositellaan painettavaksi suuremmalla nopeudella, esimerkiksi viisisataa kierrosta minuutissa. Muista, että liian voimakas spin voi vahingoittaa itse kangasta sekä takin täyteainetta. Siksi mitä herkempi kehruu, sitä parempi.
 • Lisäksi sinun tulee hyödyntää lisäominaisuuksia, kuten “Extra Rinse” tai “Superwash”. Näiden lisämoodien avulla voit puhdistaa pesuaineen paremmin ja vähentää jauhemaalien riskiä. Jos pesukoneessa ei kuitenkaan ole tällaisia ​​tiloja, voit lopettaa huuhtelun erikseen vielä kerran, niin että takki on puhdas. Joskus kuivauksen jälkeen pesuaineesta jäävät tahrat jäävät tuotteelle: kaikki tämä johtuu riittämättömästä huuhtelusta.
 • Ja toinen tärkeä seikka, joka olisi otettava huomioon pesuainetta pesemällä, on pesuainetta. On parempi hylätä jauheet, erityisesti jauheet, joissa on valkaisuhiukkasia. Valitse geeli tai nestemäinen jauhe. On parempi olla lisäämättä valkaisuaineita, varsinkin mustan takin pesussa.

Pesuprosessi

Takki on erittäin vaikea pestä nykyaikaisessa automaattisessa pesukoneessa, jossa on pieni rumpu, jonka kapasiteetti on alle viisi kiloa. Yleensä asia on pesty huonosti. Tämä vivahteisto kannattaa ehdottomasti harkita.

Lisäksi on vielä joitakin kohtia, kuten sanotaan, temppuja, joiden avulla voit pestä suosikkivaatteita oikein:

 • Jos suosikkisi takissa on täyteainetta esimerkiksi fluffista tai höyhenistä, niin tietyt salaisuudet eivät tiedä, että saatat pilata tuotteen. Monet valittavat, että täyteaineen pesemisen jälkeen keräilyt on muodostettu eri paikoissa. Tämän välttämiseksi täytyy pestä asia yhdessä tennispallojen kanssa. Pallot auttavat pesun ja kehruun aikana täyttämään täyteaineen siten, että se ei menetä sujuvuuttaan ja pysyy yhtenäisenä koko vaipassa.
 • Synteettisen talviaineen tuotteita ei yleensä deformoida pesun aikana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voit käyttää vahvoja pyöräytyksiä ja korkeampia lämpötiloja. Yritä olla pilata asiaa, noudata edellä mainittuja yleisiä suosituksia.
 • Tällainen tuote Esimerkiksi nailonia käyttävä ommeltu puisto tarvitsee myös herkän pesun. Jotta se ei pilaa ja vahingoita asiaa, kannattaa pysäyttää minimipyörästötasolla tai hylätä se kokonaan.
 • Kun asia on pesty, se on kuivattava kunnolla. Ihannetapauksessa tämä voidaan tehdä erityisellä kuivausrumpulla, jossa on takki-kuivausmuoto. Mutta kaikilla ei ole tällaisia ​​laitteita kotona, joten sinun täytyy kuivata kaikki itse.

Talviset päällysvaatteet tulee kuivata pystysuoraan, mieluiten ripustimeen.

Muista, että ripustinten on oltava normaalikokoisia: ei enempää, ei vähempää, muuten asia muuttuu kuivumisen aikana.

Lisäksi sinun ei pitäisi kuivata asiaa jäähdyttimen tai akun päällä. On parempi tehdä tämä ulkona, mutta ei vahvassa, kuohuvassa auringossa.

Vaihtoehtoisia tapoja

Jos et ole kirjoituskoneen onnellinen omistaja tai vain pelkää pestä suosikkisi takki tällä upealla modernin tekniikan laitteella, niin olemme laatineet sinulle vinkkejä, jotka auttavat sinua palauttamaan suosikkikappaleesi puhtauden manuaalisesti. Nykyaikaiset kotiäidit tietävät monia tapoja, jotka auttavat puhdistamaan kauluksen tehokkaasti pesemättä tai hankaamalla hihat. Toisin sanoen kotona on yleensä mahdollista pestä vaippa.

Tärkeintä on tietää, miten se tehdään oikein:

 • Ennen kuin aloitat käsien pesun, muista, että prosessi on pitkä, kova ja tietysti ikävä. Täytä ensin kylpy tai suuri altaaseen vedellä. Vesi ei saa olla liian kuuma. Liuota geeli siihen tai voit käyttää nestemäistä jauhetta vaatteiden pesemiseen.
 • Upota tuote veteen ja jätä se kymmenen minuuttia. Sitten alkaa säännöllisesti sienellä hieroa sitä säännöllisesti ulkona ja sen jälkeen. Aloita ongelmallisilla alueilla: kaulus, hihansuut.
 • On hyvä, jos et pese ongelma ja voimakkaasti saastuneet alueet saippualla.
 • Kun olet käsitellyt perusteellisesti vaipan koko pinnan, voit jatkaa huuhtelua. Huuhtelu on useita kertoja, kirjoittamalla aina puhdas vesi. Tämä prosessi on vaikeaa, koska vaipan paino täyden kostutuksen jälkeen kasvaa merkittävästi.
 • Huuhtelun jälkeen purista vaippa kevyesti niin, että osa vedestä on lasia. Tuotteen kuivaamiseksi on oltava pystyasennossa, ripustimessa.
 • Jos suosikkisi takki tarvitsee vain kauluksen ja hihansuut, voit käyttää tavallista ja edullista tapaa. Osta apteekissa ammoniakkia ja vetyperoksidia, sekoita samassa suhteessa. Kostuta puuvillapatruuna saadulla nesteellä ja pyyhi saastunut alue perusteellisesti ilman hankausta. Pyyhi käsitelty pinta kuivalla liinalla ja anna kuivua kokonaan.

Hyödyllisiä vinkkejä

Ja joitakin hyödyllisiä ja tehokkaita vinkkejä, jotka auttavat pitämään vaipusi puhtaana. Joku yrittää pestä suosikki vaatteensa shampoolla, joku yrittää poistaa tahrat isoäidin tavoin, joku tietää, miten pestä niin, että takki istuu, ja tiedämme tarkalleen, miten ja mitä on tehtävä, jotta se olisi aina puhdas:

 • Pyyhi rasva tahrat niin, että ei ole avioero voi olla säännöllinen ratkaisu etikkaa. Lasi lämpimän veden, laimenna yksi tl etikkaa ja yksi teelusikallinen merisuolaa. Kun suola on liuennut kokonaan, voit kostuttaa nesteessä olevan puuvillan ja käsitellä tahraa huolellisesti. Pesutuksen jälkeiset tahrat voidaan myös helposti poistaa tällä tavalla.
 • Toinen tapa poistaa tahrat rasvasta ja hikistä. Lisää lasillinen vettä, lisää tl suolaa ja puolet teelusikallista ammoniakkia. Kostuta puuvillatyyny liuokseen ja käsittele tahra. Tämä ratkaisu auttaa paitsi poistamaan likaa, mutta myös poistamaan keltaisen pinnan, joka joskus esiintyy pesun tai väärän kuivauksen jälkeen.
 • Metsäreittien fanit kohtaavat usein sellaisen ongelman kuin päällysvaatteissa olevat tervan tahrat. Tuhan puhdistus auttaa tavallisinta bensiiniä. Vain tämän jälkeen sinun on tuuletettava perusteellisesti raikas ilma.

Jos suosikkisi takin pesun jälkeen on silitys, se on tehtävä lämpimällä silitysraudalla - lämpötilan ei pitäisi olla yli 110 °.

Mitkä ovat pesutakien pesun salaisuudet, voit oppia videosta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet