Kansalliset puvut

Kreikan kansallinen puku

Kreikan kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Miesten puku
  2. Naisten puku
  3. Kankaat: värit, tyypit, muotoilu
  4. kengät
  5. Päähineet. kampaus
  6. Koristeet. kosmetiikka
  7. Moderni kreikkalainen tyyli

Muinaisen kreikkalaisen kulttuurin, ensimmäisen maailman sivilisaation historiassa, vahvisti ihmiskehon ja sen hengen kauneuden ja harmonian. Se oli Hellasissa, maassa, joka sijaitsee lämpimän Egeanmeren rannalla, että tämä tyyli, jota myöhemmin kutsuttiin klassiseksi, syntyi, joka loi aineelliset, henkiset ja esteettiset perusteet lähes kaikkien Euroopan kansojen kehitykselle.

Saavutettuaan suurta menestystä eri kulttuurialueilla muinaiset kreikkalaiset menestyivät pukeutumisen taiteessa: he olivat ensimmäisiä, jotka tulivat siihen tulokseen, että ihminen hänen loistossaan on kuin Jumala, ja hänen ruumiinsa on peili, joka kuvastaa maailmankaikkeuden ihanteita.

Vaatteet sopivat harmonisesti luonnollisiin linjoihin ja korostavat täydellistä ryhtiä, urheilullista muotoa, liikkeiden plastisuutta ja kreikkalaista tyyliä on tullut muodin historian klassiseen tyyliin.

Alunperin Kreikan kansallinen puku erottui yksinkertaisuudesta ja samalla armoista. Jopa jumalien ja jumalattarien vaatteet, jotka on kaiverrettu kaiverruksiin ja patsaisiin, ei loista ylellisyydestä ja vauraudesta. Muinaisen kreikkalaisen puvun tunnusmerkkejä on viisi: pätevyys, harmonia, johdonmukaisuus, vakaus, ajantasaisuus.

Muinaisessa Kreikassa kansallisen puvun pääkohdat olivat: chiton (alusvaatteet) ja herjaus (viitta, joka edustaa suorakulmaista kangasta, joka oli taitavasti drapattu, yrittäen korostaa vaatteiden yhtenäisyyttä kehon kanssa). Kangas virtaa kehon läpi, päällystää pullot tai ympäröi lihaksikas luku, hinta ja tunnustus olivat korkeammat kuin kangasta ja koristeen eleganssia.

Kuluneet vuodet, järjestelmän, ihmisten, etujen, tunteiden muuttaminen. Puvussa tapahtui myös muutoksia: kankaat, sisustus, asusteet ja korut tulivat yhä monimutkaisemmiksi ja hienostuneemmiksi.

Valmistusmenetelmä säilyi muuttumattomana: puvun kangasta ei leikattu eikä se ollut käytännössä ommeltu.

Drapeeri, jonka kreikkalaiset ovat vuosien saatossa täydentäneet taidetta korostaakseen ruumiinsa arvokkuutta ja piilottamaan sen puutteet, antoivat edelleen tyylikkäitä ja viehättäviä vaatteita.

Kreikkalaisuuden käyttöönotto Kreikassa ei vaikuttanut pelkästään väestön hengelliseen elämään, vaan se vaikutti myös kansallispukuun. Mekot alkoivat kattaa suurimman osan kehosta, hatut tuli muodikkaiksi.

Mutta on syytä huomata, että nykyaikainen kreikkalainen tyyli merkitsee varusteita muinaisista ajoista, jolloin ihmiset palvoivat Olympusin jumalallisia asukkaita ja yrittivät pukeutua kuvaansa ja samankaltaisuuteensa.

Miesten puku

Muinainen Hellene pukeutui chitoniin, joka oli valmistettu leveästä kankaasta ja kiinnitetty sen hartioihin lukkoon (rintaneula). Vyöt oli sidottu vyötäröllä. Pituus polviin katsottiin keskiarvoksi, nuoret ja soturit lyhenivät niin pitkälle, vanhukset ja papit päinvastoin pidentyivät.

Yhden chitonin aikuiset eivät menneet kadulle ja eivät hyväksyneet vieraita, koska chitonia pidettiin vaatteiden pohjana. Pois talosta, mies laittoi hupun tai sadetakun. Tunnetuin antiikin Kreikan viitta on tyypillisesti muotoiltu, suorakulmaista kangasta valmistettu kangas.

Muista lajikkeista, joita tunnetaan chlamydah, jota nuoret miehet, sotilas, paimenet ja matkailijat pitivät parempana. Soturi-puvun ero oli se, että chitonissa käytettiin sotilaallista pyydystä, sitten hyökättiin chlamydiä.

Puvut jaettiin jokapäiväiseen ja juhlaan. Eri ammattien ja luokkien edustajien varusteet vaihtelivat.

Naisten puku

Ajan moraalisten ja eettisten vaatimusten perusteella kreikkalainen puku oli pidempi kuin uros ja peitti suuren osan kehosta. Naisten vaatteet, jotka koostuvat myös chitonista ja herrasta, olivat paljon kirkkaampia ja värikkäämpiä. Klassisen ajan chitonin erottelu on, että yläreunassa tehtiin rintakehä, jonka koristelu oli taitava kirjonta, monimutkainen koriste, erilaisen varjostuksen tai värin kankaasta valmistettu applikaatio.

Ohut, muovikangasta valmistetut chitonit olivat drapedissä ja rintakehän ja vyötärön ympärillä. Suuren leveyden vuoksi hihan näkyvyys luotiin. Naisten herra oli pienempi kuin miespuolinen, mutta rikkaalla koristeella se korvattiin.

Niiden upeiden seremonioiden aikana, joita he panivat peplosiin, erottui se, että se oli pidempi ja laajempi.

Kreikkalaisen naisen kansallispuku koostuu mekosta, paidasta, jossa on leveä hiha, pitkä hame, esiliina. Naisten köyhien väestöryhmien vaatteet olivat hyvin samankaltaisia ​​kuin merkittävien henkilöiden puku, mutta tilavuus oli pienempi, valmistettu edullisesta kankaasta, jota täydennettiin vaatimattomilla koruilla.

Kankaat: värit, tyypit, muotoilu

Kierrätys ja kutominen olivat kreikkalaisten naisten pääasiallinen miehitys. Muinaisen Kreikan asukkaat käyttivät villaa ja pellavaa. Kangas valmistettiin käsin, joten se osoittautui pehmeäksi ja oppivaksi, mikä oli äärimmäisen tärkeää ainutlaatuisten drapery-iskujen luomiseksi.

Foinikialaiset ja persialaiset aineet sekä Syyrian silkki ja intialainen puuvilla alkoivat toimittaa Kreikalle myöhemmin, kun Kreikka alkoi kehittää kauppasuhteita muiden maiden kanssa. Vaatteet Kreikkalaisista tulee tyylikäs. Rikkaiden kreikkalaisten naisten mekot on valmistettu herkistä ilmavista kankaista, jotka voivat luoda jumalatar siluetin.

Antiikin kreikkalaisilla oli kaunein ja hienoin valkoinen väri, jota pidettiin jumalien värinä ja aristokratian etuoikeutena. Myöhemmin valkoinen väri jakoi kämmen violetin. Purppura kangas oli kallein ja vain sotapäälliköt voisivat käyttää sitä.

Naisten vaatteet olivat punaisia ​​ja keltaisia. Ruskeaa ja harmaa pidettiin surun kukkana.

Kreikkalaiset eivät olleet tyytyväisiä vaatteisiin. Yksivärinen asu, joka on koristeltu taitava kirjonta tai koriste. Myöhäisen ajan puvuissa on tumma liivi ja punainen punainen vyö.

kengät

Antiikin Kreikassa kengät olivat aikuisille ensisijaisia. Useimmat lapset juoksivat paljain jaloin. Kreikkalaiset perinteiset kengät - sandaalit, jotka edustavat tasaista pohjaa, jota täydentävät lukuisat kapeat hihnat.

Tekemällä kenkiä lähestyttäessä vakavasti ja vastuullisesti. Päävaatimukset jalkineille olivat mukavuus ja eleganssi. Sisustettu ja sisustettu oli värillinen nahka, kullatut hihnat, metallilevyt, hopea ja helmet.

Päähineet. kampaus

Päähineet eivät olleet kreikkalaisten suosiossa. Matkailun aikana, huonoissa sääolosuhteissa, he työskentelivät pellolla, laajalla reunalla huopahattu, sidottu pitkillä hihnoilla.

Naiset tarvitsivat vielä vähemmän tätä vaatetta, koska suurimman osan ajasta he olivat kotinsa seinien sisällä. Tarvittaessa he käyttivät huivaa, sadetakun reunaa tai kevyttä huivaa - caliptra.

Päähineistä puhuminen on mahdotonta puhua seppeleistä. He symboloivat ansioita, sijoittumista, kansalaisten kunnioituksen merkkiä, sosiaalista asemaa ja ovat olleet tärkeässä asemassa Hellasin alkuperäiskansojen elämässä.

Kreikkalaiset kiinnittivät erityistä huomiota hiusten muotoiluun vaatteiden kanssa. Hyvin hoidetut lyhyet, hiukset, viikset ja pyöreä parta, joka toimi rohkeuden symbolina - tämä on kuva vapaasta Helleneestä. Naisten pääasiallinen kampaus oli "kreikkalaista solmua": hiukset, jotka oli jaettu suoraan osiin ja laskenut hiukset, jotka olivat matalat otsan yläpuolella, asetettiin solmun päähän. Lomake on yksinkertainen, mutta käyttäen sidoksia, tiareja, nauhoja, verkkoja, kampauksia oli mahdollista luoda lukemattomia muunnelmia.

Koristeet. kosmetiikka

Korun taito antiikin Kreikassa oli täydellistä.Jalometalleista ja kivistä valmistetut korut olivat enimmäkseen naisten tarvikkeita. Miehet voivat varaa vain merkin, arvokkaan soljen. Hellasin kauniin puolen asuja ja kampauksia täydensivät siro renkaat ja rannekorut, korvakorut ja kaulakorut, tiarat ja hiusverkot. Korut oli kuuluisa ainutlaatuisuudestaan ​​ja täydellisyydestään.

Kreikkalaiset naiset tarkkailivat tarkasti heidän ulkonäköään. Ja seuraava idea ideaa saavuttaessa oli kosmetiikka. Antimoni, kalkki, punastuma, silmälasit ja kulmakarvat, hajuvedet, aromaattiset öljyt - kaikkea käytettiin, mutta hyvin hienovarainen ja herkkä, koska sen oli vain korostettava luonnon kauneutta eikä hylättävä sitä.

Fyysisen ja hengellisen täydellisyyden harmonia on ihmisen kauneuden tärkein edellytys. Tämä antiikin kreikkalaisen kulttuurin estetiikka on syy siihen, että kreikkalainen tyyli on aina ollut ja tulee olemaan aina Olympus of Fashionin päällä.

Moderni kreikkalainen tyyli

Nykyään kreikkalaistyylinen puku ei ole vain osa maan historiaa, vaan inspiroi myös muotisuunnittelijoita ja suunnittelijoita ympäri maailmaa luomaan uusia nykytaiteen taideteoksia.

Halu vanhan tyylin perusasioihin, jotka perustuvat kevyyyteen, tyylikkyyteen, harmoniaan ja plastisuuteen, houkuttelevat yhä enemmän fashionistasia kreikkalaistyylisten ihailijoiden joukkoon, jotka haluavat pukeutua olympialaisten jumalatarien vaatteisiin.

Klassinen perusta moderneissa esityksissään antaa sinulle mahdollisuuden käyttää tällaista asua yritysjuhliin tai juhlaan, valmistumisjuhliin tai häät. Tämä tyyli tulee olemaan kasvoille ja teini-ikäiselle tytölle, joka on koottu aihekohtaiseen puolueeseen tai koulupalloon.

Jos sinut kutsuttiin kreikkalaiseen tyyliin, voit itse luoda mielenkiintoisen ja epätavallisen puvun.

Tehdäksesi perinteisen toga, tarvitset suuren valkoisen kankaan. Jos ei, tartu arkin. Kiinnitä leikatun solmun kulmat tai kiinnitä ne nastoilla, rintakoruilla. Pohja on valmis.

Voit pukeutua pitkään paitaan tai T-paidaan ja alushousuun. Asusteet, kampaus, kengät riippuvat mielikuvitustasi. Kudota nauhaa hiuksissasi, tee seppele, aseta kaunis vyö, suuret korvakorut, rannekorut. Tärkeintä on maltillisuus ja maku. Kreikan tyyli on loppujen lopuksi hienostuneiden ja hienostuneiden henkilöiden valinta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet