Naisten vaatteet

Muoti: 60-luvun tyyli

Muoti: 60-luvun tyyli

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Uusien suuntausten syntyminen
  2. Tärkeimmät ominaisuudet
  3. Miten luoda retro-ulkoasu?
  4. Vaihtoehtoiset tyylit

Viime vuosisadan legendaariset 60-luvut - maailman muodin historian kirkkain aika. Ei ole yllättävää, että tämän aikakauden tunnusmerkit tulevat esiin nykyaikaisilla katukiskoilla. Lihavoidut minihameet, sateenkaaren väriyhdistelmät, tarkka geometria, suuret lisävarusteet ja keinotekoiset kankaat muodostivat kerralla täysin uuden ajatuksen muodista.

Uusien suuntausten syntyminen

Kahdeskymmenennen vuosisadan 60-luvulla sodan jälkeen syntyneet lapset kasvaisivat. Hirvittävistä tappioista huolimatta Eurooppa on nopeasti elpymässä, talouskasvu kiihtyy nopeasti. Älykkäät ja energiset nuoret ovat hyvin kysyttyjä.

Nuorilla on hyvät mahdollisuudet, pojat ja tytöt voivat ansaita hyviä rahaa ja johtaa itsenäiseen aikuiselämään. He haluavat todistaa, että he eroavat vanhemmasta sukupolvesta, kuuntelevat muuta musiikkia ja osoittavat tyylinsä.

Valtavan määrän kaverit ja tytöt, jotka haluavat osoittaa tiettyä pukeutumistyyliä, taloudellinen riippumattomuus johtaa muutokseen couturier-toiminnan käsitteessä. Massakulutus pakotti heidät työskentelemään paitsi yksittäisille asiakkaille. Aloittaa muodikkaan infrastruktuurin muodostamisen ja tiettyjen vaatemallien myynti on laillisesti säännelty. Tästä alkoi kiehtovuus suosittujen tuotemerkkien kanssa.

Tuon ajan tyylin kuvakkeet olivat naisia, joita pidetään edelleen naisellisuus- ja kauneusmalleina: Merlin Monroe, Audrey Hepburn, Catherine Deneuve, Sophia Loren, Brigitte Bardot, Jacqueline Kennedy. Sitten tyttö Twiggy ilmestyi korokkeelle, josta tuli ensimmäinen maailmankuulu malli. Se oli hän, joka muodosti käsityksen siitä, miten muotimallit näyttävät.

Tärkeimmät ominaisuudet

"Kehon tietoisuuden käsite"

Se näyttää ja on levinnyt laajalti viime vuosisadan 60-luvulla. Kuuluisat couturi-kehittäjät kehittävät vaatteita, jotka paljastavat ja korostavat naispuolisen hahmon kauneutta. Laaja housut ja maskuliininen tyyli, joka oli niin suosittu sodanjälkeisinä vuosina, on tulossa päivittäiseksi rutiiniksi. Hameet lyhennetään uskomattomiin kokoihin saamalla nimi "mini".

geometria

60-luvulla muotia leimasivat värit ja tekstuurit. Jos se on laiha, tumma housu, ylhäällä oli aina leveä vaalea pusero. Yhdessä sovittavien mekkojen kanssa on yhdistetty leveät reunukset. Mekot olivat A-siluetin muotoisia. Erittäin suosittuja olivat mallit, joissa oli sopiva yläosa ja täydellinen hame.

Kirkkaat värit

Suosituimmat olivat malleja, joissa oli kontrastitulostettuja kankaita. Se voi olla häkki, nauha, herneet tai muut geometriset muodot. Värit valittiin jokaiseen makuun, tärkeintä on kontrasti. Mekot ja liiketoimintapuvut sopivat paremmin pastelliväreihin. Myös suosion huipulla olivat abstraktit piirustukset "psykedeeliset" sävyt.

Keinotekoiset materiaalit

Naisten vaatekaapit tunkeutuvat voimakkaasti synteettisiin materiaaleihin. Fashionistasissa nähtiin vinyylistä valmistettuja vaatteita tai mekkoja, joissa oli muovisia lisäosia. Asuja täydennettiin suurista helmistä ja rannerenkaista valmistetuilla muovisilla kaulakoruilla. Chignonit, polttavat väärät silmäripset, pehmeät peruukit, muovikorut ja muut "luonnotonta" olivat hyvin hyväksyttäviä.

Miten luoda retro-ulkoasu?

Viime vuosisadan 60-luvun nuorilla naisilla oli suuri makuelämys. Se oli älykäs nuori, joka halusi pukeutua tyylikkäästi.Siksi kaikki ulkonäkö on yhdistettävä hienostuneisiin käytöihin ja kulttuuriseen käyttäytymiseen, muuten kuva saattaa tuntua naurettavalta.

1960-luvun tytöt rakastivat mini-hameita, sundresseja, joissa oli A-siluetti tai suora leikkaus, turtlenecks, tiukka-neulepuserot. Viileässä säässä tummansininen, ruskea tai vaaleanpunainen tweed-takki on täydellinen.

Myymälöissä on nyt helppo löytää retro-vaatteita. Esimerkiksi se voi olla mekko, jossa on asennettu yläosa leveillä hihnoilla, veneen pääntie tai paljaat olkapäät. Tällaisen mekon hameen pitäisi päinvastoin olla rehevä. Toinen tyypillinen leikkaus viime vuosisadan mekolle on trapetsi.

Kampauksia leimasivat kaksi radikaalisti erilaista tyyliä:

  1. Korkeat Babetin karvat. Kiitos Brigitte Bardotille. Tämä pehmeä pörröinen kampaus hiusten perusteella on tullut 60-luvun symboliksi.
  2. Lyhyt geometrinen hiukset. Saavutettu suosio podiumin mallin Twiggy julkaisun myötä.

Suurin osa muoti naisista rakasti juuri "babette", vaikka hiusten tekeminen oli paljon vaikeampaa kuin hiusten muotoilu yksinkertaisella geometrialla leikkauksella. Myös tytöt halusivat tehdä hiuksia käpristyneellä päähän ja käyttää leveitä nauhoja, jotka sopivat pään pukuihin.

Retro-tyylisi varusteesi voidaan täydentää suurilla lisävarusteilla. Kaulan ympärillä ei ole pitkiä helmiä tai huivi ja ranteessa on suuri muovinen rannekoru. Hyvin muodikkaita olivat lasit, joissa oli pyöreät linssit tai kissan silmä, jossa oli paksu reuna. Mekon kohokohta voi olla valkoisia käsineitä.

Täydennä meikkiä silmillä, alleviivatut nielunuolet ja voimakkaasti maalatut ripset. Huulet riittävät peittämään huulipunan neutraali sävy tai kiilto.

Vaihtoehtoiset tyylit

Ensimmäinen lento avaruuteen ja muihin saavutuksiin tällä alalla innoitti kahdennenkymmenennen vuosisadan 60-luvun yhteiskuntaa, joka aloitti "kosmisen tyylin", jonka elementit ovat niin ihastuneita disco-faneille.

Kuuluisa muotisuunnittelija Andre Kurrezh yhdessä näyttelyssä pukeutui malleihinsa vaatteissa, jotka on valmistettu synteettisestä kangasta hopeanvärisistä sävyistä. Kypärät, kypärät muistuttavat vinyylikengät tekivät malleista astronautteja tai ulkomaalaisia. Muut tunnetut muotisuunnittelijat, kuten Paco Rabanne ja Pierre Cardin, ovat myös kiinni tästä tyylistä.

60-luvun jälkipuoliskolla etniset ja hippi-tyylit ovat yleistyneet. He eivät olleet suosittuja monenlaisten nuorten keskuudessa. Värikäs, muodoton mekko yhdistettynä pitkään virtaaviin hiuksiin ja luonnonmateriaaleista valmistettu varuste sopii kuitenkin hyvin 1960-luvun kuvan luomiseen, vaikka se ei olisi perinteistä.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet