Mekojen värit

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Pantoneesta

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Pantoneesta

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Mikä se on?
 2. Ulkoasun historia
 3. Mitä se on?
 4. Väripaletti
 5. Käyttöominaisuudet

Amerikkalaisen Pantone-yhtiön kehittämä värimalli "Panton" pidetään referenssikirjastona, jossa on runsaasti erilaisia ​​sävyjä. Sillä on paljon luetteloita, se on suunniteltu erilaisiin tulostusolosuhteisiin. Tämän artikkelin materiaali auttaa lukijaa ymmärtämään, mitä Pantone on, mitä sen puhallinta tarvitaan ja miten sitä käytetään.

Mikä se on?

Pantonen alla on tapana ymmärtää sellainen järjestelmä, jonka avulla voit valita haluamasi äänen valtavasta luettelojärjestelmästä. Tämä on suosittu maailmanlaajuinen värimalli, jota pidetään yleismaailmallisena ja sopivan kaikenlaiseen toimintaan. Itse asiassa se on yleisesti käytetty standardisoitu järjestelmä värien tunnistamiseksi ja valinnalle tai yleisesti hyväksyttyjen värien tasolle koko maailmassa.

Ulkoasun historia

Väripaletti oli, kun julkinen tulostus alkoi vaihtaa värimuotoon. Tällä hetkellä oli välttämätöntä valita laatupaletti, mutta uusien kriteerien mukaista tavaroiden tuotantoa varten ei ollut yhtenäistä standardia. Monimutkainen asia on se, että painotalot olivat hajallaan ympäri maailmaa. Pantone kehitti yhtenäisen paletin, joka määritteli jokaisen valtavan järjestelmän jokaisen värin. Se koostui latinalaisista kirjaimista ja numeroista, jotta samaa väriä voitaisiin käyttää kaikkialla maailmassa.

Mikä tahansa värijärjestelmä luotiin sekoittamalla useita sävyjä, hänelle määriteltiin tietty numero vakiintuneen luokituksen mukaisesti.

Tämä mahdollisti tilata tulostustuloksen pelkäämättä lopputuotteen vääristymistä. Jokainen Pantone-varjo voidaan luoda käyttämällä määritettyä CMYK-pohjavärisuhdetta, jotta saadaan aikaan tietty puoliääni.

Tarkan sävyn saamisen kiireellisyys ja merkitys oli olennaisen tärkeää minkä tahansa yrityksen identiteetille. Asiakas voi valita tietyn painomerkin luettelosta pelkäämättä, että taiteilija ymmärtää värin omalla tavallaan. Toisin sanoen Pantonen syntyminen on yksinkertaistanut elämää monille. Nykyään painotalot tarvitsevat tässä järjestelmässä asetteluja.

Mitä se on?

Nämä ovat eri värejä luetteloita CMYK-järjestelmässä. Järjestelmässä ei ole vain luokitusta, vaan myös erityisiä hakemistoja, joita kutsutaan faniksi. Valmistaja voi tarjota heille erilaisia ​​materiaaleja, kuten tekstiilejä, muovia, paperia, riippuen siitä, mitä ne ovat. Paperille viitekirjat on jaettu omiin alalajeihinsa: offsetille, päällystetylle, päällystetylle matolle ja kiiltävälle.

Tiedot eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään faneihin, vaan ne voidaan esittää sähköisessä muodossa. Tämä on kätevää suunnittelijoille, jotka voivat viedä sen eri ohjelmiin.

Yksi Pantone-värijärjestelmän keskeisistä piirteistä on se, että se mahdollistaa painamisen fluoresoivilla ja metalloiduilla väriaineilla.

Tämän vuoksi tulostussuunnitelma saa usein kirkkauden ja näyttää epätavalliselta.

Pantone-värivalikoima on runsaasti sävyjä, jotka toistetaan prosessivärien avulla. Tällaisen paletin käyttö on tarkoituksenmukaista tulostussuunnittelun kehittämisessä, koska kun painat muottiin, värit eivät eroa. Lisäksi voit saavuttaa halutun värin vain harvoille, mutta yhdelle ajonopeudelle. Tämä kertoo säästöistä, jotka ovat tärkeitä tulostettaessa.

Pantone-järjestelmää voidaan käyttää paitsi tulostuksessa: se soveltuu sisustussuunnitteluun, vaatteisiin sekä muovituotteiden valmistukseen, jotka on maalattu irtotavarana.

Järjestelmässä käytetään sävyjen digitaalista tunnistusta, kun painat värillisiä ja kolmiosaisia ​​musteita. Värit-standardit on numeroitu kirjaan, jossa on tuulettimen taitto.

On myös huomionarvoista, että näytteet voivat olla hyvin erilaisia, mutta valmistaja vaatii, että tuuletin päivitetään vuosittain. Hänen mukaansa vuoden aikana värit kuluvat ja heikkenevät, ja siksi niistä tulee epätarkkoja. Elokuun 2007 jälkeen Pantone on ostanut värinhallintalaitteita ja ohjelmistoja valmistavan X-Rite-yhtiön.

Väripaletti

Pantone-taulukon värien esitys voi olla erilainen. Se voi olla esimerkiksi koodi, joka koostuu kolmesta heksadesimaaliluvun parista, joissa jokaisella parilla on oma väriarvo. Lisäksi värit voidaan luokitella avainsanojen avulla (esimerkiksi vihreä, musta, ruusu). Jos selain ei ymmärrä sanaa, äänierot pienenevät valitsemalla vain perusasetukset, jotka ovat ymmärrettäviä kaikille selaimille.

RGB-formaatissa käytetään numeroita 0 - 255, mikä tarkoittaa tietyn värin kokonaismäärää tuloksena olevalla.

RGBa-muoto eroaa edellisestä muodosta. Se perustuu siihen, että jälkimmäinen arvo määrittää läpinäkyvyyden tai alfa-kanavan tason. Se on asetettu murtoarvoksi 0 - 1.

Paletissa on yli 8000 eri värisävyä. Tässä tapauksessa yhdellä lähdevärillä voi olla erilainen kylläisyysaste ja lämpötila vaihtelee. Se voi olla kylmä tai lämmin, kirkas, himmeä, valkaistu. Erityisen tärkeä tulostuspaikka, jossa jopa pieni muutos väreissä voi pilata kaiken työn.

Salaperäinen pöytä tai ns. Luettelo on esitetty pitkittäislehtipapereina, jotka on maalattu tietyillä väreillä.

Yleensä niiden järjestys perustuu läheisyyden periaatteeseen.

Tämä on käyttäjälle erittäin kätevä, sillä hänellä on kyky valita tietyn värin tietty sävy, jolla on kaikki tarpeelliset sävyt yhdessä paikassa edessä. Riippumatta siitä, kuinka monta ne ovat, se ei häiritse käsitystä, mutta se auttaa vähentämään halutun sävyn valintaa.

Järjestelmä on sellainen, että lehti jaetaan samanvärisiksi vyöhykkeiksi, jotka muuttavat kylläisyyden astetta, alkaen tummasta sävystä ja päättyvät valkaisuun. Pantone kukkien muodostama ehdollinen tuuletin voi alkaa keltaisella värillä, jota seuraa okra, oranssi, koralli, vaaleanpunainen, lila ja violetti. Joten se voi jatkua lähes mustaksi.

Joka vuosi yhtiö nimeää jonkin verran väriä, pitäen sitä koko paletin suosikkina. Väriä ei valita satunnaisesti: yrityksen edustajat seuraavat planeetan tilaa talouden, ekologian, psykologian ja yhteiskunnan alalla. Saatujen tietojen perusteella ne yhdistävät tietty väri niiden kanssa. Esimerkiksi vuosituhannen väri valittiin vuonna 1999 taivaansiniseksi, muutaman vuoden kuluttua (vuonna 2005) violetti oli vuoden paras väri. Toisen neljän vuoden jälkeen Mimosa voitti, kahden vuoden jälkeen Honeysuckle, vuonna 2014 voitto sai loistavan "loistavan orkidean".

Kokeellista työtä värikylläinen instituutti on varma siitä, että sillä on vaikutusta eri elämänalueisiin: ei vain muotia tai painatusta, vaan myös mainontaa, elokuvaa, grafiikkaa, maisemansuunnittelua ja muita toimialoja.

mimoosa
kuusama
Shining orkidea

Alkuperäinen väri ei ole sama eri materiaaleissa. Se riippuu tulostusmateriaalista: esimerkiksi jos paperi on päällystämätön matta, väri ei ole yhtä kirkas kuin kiiltävällä.

Tämän ominaisuuden vuoksi tuulettimen asettelut on painettu kahdella versiolla - päällystetty ja päällystämätön.

RGB: n ja CMYK: n kääntämisen osalta nämä väriavaruudet on sidottu tiettyyn tulostustekniikkaan. RGB vastaa näytön diodien värejä, CMYK vastaa tietyssä tulostimessa tai toisessa tulostuslaitteessa käytettyjä mustesävyjä. Värit eivät kuitenkaan koskaan käänny täydellisesti toisiinsa. Ne on tiukasti sidottu tiettyyn luomismenetelmään, eivätkä ne ole käytännössä sopivia sekoitusmusteiden kanssa työskentelyyn.

Käyttöominaisuudet

Kalibraattorivärit Pantone sallii halutun värin valinnan, jolloin pienet epätarkkuudet ja eriarvoisuudet poistuvat. Mahdollisen mallin tai ulkoasun perusteella ota nykyinen väri, joka on nimetty tänä vuonna ensi sijalle. Tämä voi olla fontin väri tulostusotsikoissa, geometrinen muoto graafisessa suunnittelussa, sisustuselementti tai vaatekappale sekä liitäntäelementti, fontti, joka korostaa artikkelissa merkittäviä tietoja.

Pantone-paletti ei ole vain helppo valita oikea väri.

Lisäksi voit keskittyä valmiisiin kirkkaisiin väreihin, jos haluat löytää sopivan kumppanin tiettyyn varjossa. Tämän määrittäminen ei ole vaikeaa, lisäksi voit ohjata myös väylän värejä - ne ovat aina eräänlainen indikaattori uusimmista värisuunnista, joita käytetään kaikissa suunnittelualueissa.

Esimerkiksi tällä kaudella panos on värin luottavainen luottamus, energian ja elinvoiman veloitus. Tänään ei ole selkeää jakoa miesten ja naisten kesken, joka puhuu sukupuolten riippumattomuudesta. On tärkeää, että nykyinen paletti puhuu yhteiskunnan vahvistamisesta, tämä on ilmaus, dynamiikka ja energia.

Värisävyjen yhdistelmä voi olla toisiaan täydentävä, jossa kontrastit seisovat toisiaan vastapäätä Itten-väripyörässä.

Tämä antaa erityisen energian, jonka avulla voit saavuttaa ainutlaatuisia yhdistelmiä vaihtelemalla näiden kahden kumppanin kylläisyyden astetta. Kolmiulotteisen yhdistelmän malli perustuu kolmion periaatteeseen, ja samalla värit valitaan sen ehdollisissa pisteissä. Yhdistelmä osoittautuu epätavalliseksi, mutta siitä ei ole harmoniaa, vaikka suunnittelussa valitaan vaimennettu sävy.

Lisäksi yhdistelmä voi olla samanlainen, jossa käytetään kahta tai kolmea sävyä, jotka sijaitsevat vierekkäin väripyörässä. Erillinen täydentävä yhdistelmä perustuu toiseen periaatteeseen. Tällöin tietyn värin ihanteelliset toverit ovat vierekkäisiä ääniä sille, joka sijaitsee tarkasti määritettyä väriä vastapäätä.

Tämän yhdistelmän avulla voit saada vähemmän kontrastia, mutta hyvin harmonista.

Jos nämä järjestelmät näyttävät tavalliselle henkilölle vaikeaksi, voit kiinnittää huomiota yksittäisten sävyjen yhteensopivuuteen, esimerkiksi:

 • valkoinen väri on yleinen ja sopii hyvin kaikkiin väripaletin sävyihin;
 • beige harmonisesti näyttää yhdessä sinisen, ruskehtavan, smaragdin, viinin ja neutraalien sävyjen kanssa (musta, harmaa, hopea);
 • harmaa saa emotionaalisen värin, kun sitä täydentää hiekkainen, puumainen, violetti, bordoninen, vaaleanpunainen tai sininen;
 • vaaleanpunainen väri on harmoninen duetti, jossa on minttua, valkoisia, oliivisävyjä ja neutraali harmaa sävy;
 • turkoosi voidaan koristaa fuksian, kirsikanpunaisen, ruskehtavan, kerman, tyydyttyneen violetin varjossa;
 • violetti näyttää melko harmoniselta, jos yhdistät sen oranssin, vaaleanpunaisen, oliivin, harmaan tai valkoisen kanssa;
 • kalkki väri on sopusoinnussa harmaan, ruskean, oranssin, aurinkoisen ruskean kanssa;
 • oranssi voidaan yhdistää punaiseen, siniseen, minttuun sekä valkoiseen tai mustaan.

Halutun värin määrän määrittäminen on helppoa: se on yleensä allekirjoitettu henkilökohtaisen Pantone-koodin kanssa tai siinä on HTML-koodi. Esimerkiksi merkintä "PANTONE Yellow 012" tai koodi "# FFD200" saattaa näkyä lähellä haluttua keltaista sävyä.

  Jos varjo on määritettävä painotalossa, on vielä helpompi valita haluamasi vaihtoehto: käytä vain olemassa olevaa luetteloa. Sähköisessä versiossa puolimonoissa voi olla eroja, mikä selittyy näytön taustavalolla. Jos asiakas epäilee sävyjen tarkkuutta, hän voi ottaa paletin ja tarkastella näytteitä tuotetusta väristä ja tarkistaa sävyt.

  Elektroninen luettelo
  Värivalikoima

  Mikä on Pantone ja miten sitä käytetään, katso alla.

  Kirjoita kommentti
  Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

  muoti

  kauneus

  suhteet